Ζωγραφίζει κλειτορίδες από κιμωλία σε δημόσιους χώρους ως απάντηση στην καταπιεσμένη γυναικεία σεξουαλικότητα

Σε μια χρονιά που η λέξη «φεμινισμός» ανακηρύχθηκε η πιο δημοφιλής του έτους, είναι εύλογο να γίνεται πολλή συζήτηση γύρω από τα δικαιώματα των γυναικών σε διάφορους τομείς της καθημερινότητας.

Ένας από αυτούς τους τομείς είναι και η γυναικεία σεξουαλικότητα, η οποία διαχρονικά έχει υποστεί μεγάλη καταπίεση (και σε πολλές περιπτώσεις εξακολουθεί). Αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν ακόμα και σήμερα χώρες στην Αφρική που διατηρούν την πρακτική της κλειτοριδεκτομής, ώστε οι γυναίκες να μην έχουν το δικαίωμα της απόλαυσης του σεξ και να αντιμετωπίζονται ως μηχανές αναπαραγωγής και μόνο.

Η 24χρονη Laura Kingsley βρήκε ένα πολύ ευφάνταστο τρόπο να στηλιτεύσει ακριβώς αυτό, δηλαδή το ταμπού που περιβάλλει την κλειτορίδα, ζωγραφίζοντας σε δημόσιους χώρους με κιμωλία κλειτορίδες που τις συνοδεύουν διάφορα μηνύματα.

Το project της ονομάζεται «Clitorosity», ενώ με έτσι αποκαλεί και στο προφίλ της στο instagram στο οποίο δημοσιεύει τις δημιουργίες της. Ενδεικτική της ιδέας της είναι και η περιγραφή που έχει βάλει στο λογαριασμό της, γράφοντας: «Φωνάζω την ΚΛΕΙΤΟΡΙΔΑ στον κόσμο. Λέω ιστορίες και κινώ την περιέργεια γι′ αυτή την παρεξηγημένη πηγή σεξουαλικής ευχαρίστησης».

«Στην κοινωνία μας, λαμβάνουμε τόσα πολλά σεξουαλικά μηνύματα. Όλοι μας προτρέπουν να κάνουμε σεξ, από τις διαφημίσεις έως τις ταινίες. Ωστόσο, δε συζητάμε για την πραγματική ανατομία», αναφέρει σε μία συνέντευξή της στο Women’s Health, συμπληρώνοντας ότι ενώ στο σχολείο μαθαίνουμε τι είναι το ωάριο και η σάλπιγγες, η κλειτορίδα απουσιάζει σχεδόν πάντα από τέτοιου είδους συζητήσεις. Γι′ αυτό και η Laura κάνει ό,τι μπορεί για να αλλάξει αυτή τη θεώρηση της κλειτορίδας στο σύγχρονο κόσμο.

So very thankful for the clitoris and for everyone that has supported and joined in on this incredible journey!!! Much more to come 🎨😊🎨

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Clitorosity (@clitorosity) στις

«Η κλειτορίδα είναι πολύ σημαντική γιατί μας βοηθά να κατανοήσουμε τη γυναικεία σεξουαλικότητα, η οποία παραδοσιακά καταπιέζεται», σημειώνει στη συνέντευξή της και δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε μαζί της.

Because clitorises can celebrate Halloween, too!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Clitorosity (@clitorosity) στις

“Ah!! It's also like a MAZE - because everyone’s different and you have to figure it out.” . Couldn’t have said it better myself, Dad.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Clitorosity (@clitorosity) στις