ΤΟ BLOG
16/05/2016 07:14 EEST | Updated 17/05/2017 08:12 EEST

Το «Αριστερά-Δεξιά» πέθανε

Δεν υπάρχει πια. Μερικοί το χρησιμοποιούν για φιλολογικούς και μόνο λόγους. Δικαίωμά τους. Στην πρακτική επίσημα τελείωσε με τον καταποντισμό του 1989. Ας αναζητήσουμε άλλες ταμπέλες για να τιτλοφορήσουμε τον ανθρωπισμό ή την ανθρωποφαγία μας. O Φρόιντ πέθανε και δε νομίζω πως υπάρχουν πολλοί ψυχολόγοι σήμερα από τους «Δυναμικούς» που βλέπουν ότι η Ψυχανάλυση εξετάζει και μετράει τα πράγματα όπως πριν αιώνες στην Βιέννη. Μιλάμε στην Ψυχολογία όχι για άλλου παπά ευαγγέλιο, αλλά για άλλη θρησκεία σχεδόν. Ο Ντάργουιν πέθανε προ πολλού και σήμερα μπορεί να υπάρχει η επιστημονική κληρονομιά που άφησε, αλλά ενισχυμένη, ψαλιδισμένη ή μπολιασμένη και διαφοροποιημένη.

Adam Gault via Getty Images

Δεν υπάρχει πια. Μερικοί το χρησιμοποιούν για φιλολογικούς και μόνο λόγους. Δικαίωμά τους. Στην πρακτική επίσημα τελείωσε με τον καταποντισμό του 1989. Ας αναζητήσουμε άλλες ταμπέλες για να τιτλοφορήσουμε τον ανθρωπισμό ή την ανθρωποφαγία μας.

O Φρόιντ πέθανε και δε νομίζω πως υπάρχουν πολλοί ψυχολόγοι σήμερα από τους «Δυναμικούς» που βλέπουν ότι η Ψυχανάλυση εξετάζει και μετράει τα πράγματα όπως πριν αιώνες στην Βιέννη. Μιλάμε στην Ψυχολογία όχι για άλλου παπά ευαγγέλιο, αλλά για άλλη θρησκεία σχεδόν.

Ο Ντάργουιν πέθανε προ πολλού και σήμερα μπορεί να υπάρχει η επιστημονική κληρονομιά που άφησε, αλλά ενισχυμένη, ψαλιδισμένη ή μπολιασμένη και διαφοροποιημένη.

«...227 χρόνια μετά την Γαλλική Επανάσταση όλοι οι βουλευτες  στα Κοινοβούλια της Ευρώπης όπως και στο δικό μας, συνεχίζουν να κάθονται απο δεξιά  προς τα αριστερά ή το αντίστροφο, νομίζοντας και συμβολίζοντας οτι ανάλογα με το που κάθονται δείχνουν το πόσο προοδευτικοί ή συντηρητικοί, κι αυτό άσχετα από το τι πίστευαν στο Παρίσι πριν 2 και βάλε αιώνες. 

Το χαρτί στην πλάτη μέσα της κλειστής πολιτικής παγκόσμιας πυξίδας μας- που κρατούμε στα χέρια μας - μπορεί να έχει σημειωμένα ακόμα σήμερα με ανεξίτηλο τυπωμενο μελάνι απο τον κατασκευστή της και να  δείχνει βορρά- νότο και Δεξιά και Αριστερά, αλλά εμείς οι κακόμοιροι δεν έχουμε σήμερα κατανοήσει πως το χαρτί αυτο έχει ξεκολλήσει απο την πολυχρησία μέσα στον πάτο της πυξίδας και όλος ο ορίζοντας της, μαζί με το τι πραγματικά βλέπουμε εμείς κρατώντας αυτήν σαν μπούσουλα, έχει αλλαξει και δείχνει λάθος, αφού δεν παρακολουθεί τα μαγνητικά πολιτικά πεδία του σήμερά μας.

Ετσι, για να κατευθυνθούμε πολλές φορές αριστερά πρέπει στην ουσία να πάμε προς τα δεξιά... τελείως δεξιά... και πολλές φορές βέβαια ισχύει το ανάποδο. Μα τελείως το ανάποδο.

Ομολογώ πως με πιάνει λίγο απόγνωση γιατί σκέπτομαι... τι πρέπει να κάνουμε,  ώστε να πληροφορήσουμε πολλούς που στέκονται και έχουν στραμμένη τη ρότα τους στην Ανατολή- αφού  από εκει τάχα μου ανατέλλει ο ήλιος -  ότι στην πραγματικότητα αγναντεύουν τη Δύση και πηγαίνουν προς αυτήν...»

Τα νέα είναι άσχημα όποιο ποτάμι ή θάλασσα πάρουν σβάρνα στο διάβα τους. Η γη της επαγγελίας δεν υπάρχει. Υπάρχει μόνο η Γη της Αγγελίας και ότι θέλουν να διαφημίζουν σχετικά με την αριστεροδεξιοστροφοσύνη τους.

Σήμερα στο έτος 2016 «...πρέπει να διαλέγουμε τους φίλους μας Όχι με τα χρώματα που έχει η σημαία τους αλλά με το πως αυτή η σημαία κινείται στον εκάστοτε άνεμο, Είτε μικρό αεράκι είναι είτε πραγματική καταιγίδα που σαρώνει.»

-Αριστερότερα της Αριστεράς είναι πάντα η Δεξιά Πολύ, μα πολύ Δεξιά και το ανάποδο.

-Εεε και;

Αναδημοσίευση από το anoixtoparathyro.gr