Είναι ένα hardcore καλοκαιρινό μεσημέρι, η ιγμορίτιδα καθιστά απαγορευτικό το a/c και δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα περισσότερο από ένα ποτήρι παγωμένο τσάι που με περιμένει στο ψυγείο!

Αλλά τι θα ήταν η ζωή μας χωρίς λιπαρά; Σκέφτηκα, «χαζεύοντας» μια πανακότα και σε αυτό το σημείο αποφάσισα να ετοιμάσω πανακότα γιατί το βράδυ περίμενα «κόσμο» για να συζητήσουμε το καυτό θέμα των διακοπών, που η ασυμφωνία ήταν σίγουρη.

Advertisement
Advertisement

Για να μην το αναλύω και πολύ, θέλησα να φτιάξω κάτι για να τους καλοπιάσω, μια πανακότα με ροδάκινο! Γιατί το ροδάκινο και το καρπούζι είναι το απόλυτο καλοκαίρι! Τους ετοίμασα μερικά λίτρα απολαυστικό τσάι, το σέρβιρα με την σούπερ πανακότα και φυσικά με προτάσεις για διακοπές που κανένας δεν μπορούσε να αντισταθεί, ετοιμάζω βαλίτσες για Ικαρία!

•Προετοιμασία: 10′

•Έτοιμο σε: 4 ώρες

•Ποσότητα: 6 άτομα

•Επίπεδο Δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά

Advertisement

500 ml. κρέμα γάλακτος πλήρες

150 ml. γάλα φρέσκο πλήρες

1 φακελάκι τσάι ροδάκινο

Advertisement

12 gr. φύλλα ζελατίνης

½ κάψουλα βανιλλίνη

Φρούτα για το σερβίρισμα

Advertisement

Μέλι για το σερβίρισμα

Εκτέλεση βήμα-βήμα

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό να μαλακώσουν για 15 λεπτά. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, το γάλα και την βανιλλίνη μέχρι να πάρει μια καλή βράση.

Advertisement

Αποσύρουμε και διαλύουμε μέσα το φακελάκι (30 gr.) τσάι ροδάκινο και ανακατεύουμε καλά.

Advertisement

Μοιράζουμε σε 6 μπωλ, τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες και ξεφορμάρουμε.

Σερβίρουμε με φρούτα και μέλι!

Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα του Funky Cook.

Advertisement