ΤΟ BLOG
02/05/2017 08:13 EEST | Updated 02/05/2017 09:36 EEST

Η ανάπτυξη του ελληνικού ιατρικού τουρισμού περνάει από το Μόντρεαλ

Σύμφωνα με το Γιώργο Πατούλη, οι Ελληνες ομογενείς του Μοντρεάλ μέσω αυτής της ειδικής σύμβασης θα έχουν πλήρη ενημέρωση και άμεση πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρονται εν Ελλάδι στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης, των οφθαλμολογικών επεμβάσεων και της οδοντιατρικής φροντίδας κατ΄αρχήν, με στόχο οι ιατρικές υπηρεσίες να επεκταθούν και σε άλλους τομείς. Την ίδια ώρα, η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ θα έχει ανταποδοτικό όφελος, καθώς θα εισπράττει 5% από το σύνολο των ιατρικών δαπανών των Ελλήνων ομογενών που θα κλείνουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους στην Ελλάδα μέσω του νέου πόρταλ.

Tony Tremblay

Ένα μήνα μετά την πραγματοποίηση του συνεδρίου «Ελληνικός Τουρισμός Υγείας», που πραγματοποιήθηκε στο Μόντρεαλ υπό την αιγίδα της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, οι πρωταγωνιστές του οργανισμού «"Health Tourism Greece" επέστρεψαν στην καναδική μεγαλούπολη προκειμένου να υπογράψουν μια διμερή σύμβαση συνεργασίας.

Ετσι, χθες στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο υπογράφτηκε η συμφωνία μεταξύ της "Health Tourism Greece" που αναπτύσσει και διαχειρίζεται το διεθνές πόρταλ vitabooking.com και της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ, παρουσία του Πρόεδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Δήμαρχου Αμαρουσίου και Προέδρου της Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Γεώργιου Πατούλη και του Οδοντιάτρου Νίκου Κουβελά, εκπροσώπου της Eurodentica. Την εταιρεία "Health Tourism Greece" εκπροσώπησε ο CEO Πέτρος Μαμαλάκης και την ΕΚΜΜ, ο Πρόεδρός της, Νικόλαος Παγώνης.

2017-05-02-1493690150-1249144-18222475_10209094479898839_4562187542533100434_n.jpg

Όπως ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε της υπογραφής, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, η σύμβαση συνεργασίας με την ΕΚΜΜ προβλέπει πρόσβαση των Ελλήνων ομογενών σε πιστοποιημένες δομές υγείας ανά την Ελλάδα, άριστη εξυπηρέτηση, τιμές αντιστρόφως ανάλογες με εκείνες του Καναδά και ειδική έκπτωση για τους ομογενείς που θα κλείνουν τις ιατρικές υπηρεσίες εν Ελλάδι μέσω του νέου πόρταλ vitabooking.com, το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με τον επίσημο ιστότοπο της ΕΚΜΜ.

Σύμφωνα με το Γιώργο Πατούλη, οι Ελληνες ομογενείς του Μόντρεαλ μέσω αυτής της ειδικής σύμβασης θα έχουν πλήρη ενημέρωση και άμεση πρόσβαση στις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρονται εν Ελλάδι στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης, των οφθαλμολογικών επεμβάσεων και της οδοντιατρικής φροντίδας κατ΄αρχήν, με στόχο οι ιατρικές υπηρεσίες να επεκταθούν και σε άλλους τομείς.

Την ίδια ώρα, η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ θα έχει ανταποδοτικό όφελος, καθώς θα εισπράττει 5% από το σύνολο των ιατρικών δαπανών των Ελλήνων ομογενών που θα κλείνουν τις ιατρικές υπηρεσίες τους στην Ελλάδα μέσω του νέου πόρταλ.

Εκ μέρους της οδοντιατρικής περίθλαψης στην Ελλάδα μίλησε ο επίκουρος καθηγητής της Παιδοδοντιατρικής Νίκος Κουβελάς, ο οποίος τόνισε πως η ανταποδοτική επιστροφή του 5% στην Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μόντρεαλ αποτελεί ηθικό χρέος καθώς είναι μια μορφή αναγνώρισης του έργου της Ελληνικής Ομογένειας του Μόντρεαλ, που φυλάσσει τα ιερά και τα όσια της πατρίδας.

Ο διακεκριμένος οδοντίατρος με μεταπτυχιακές σπουδές στο Τορόντο, αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που προσφέρει η οδοντιατρική εταιρεία Eurodentica όπου εργάζονται εξειδικευμένοι οδοντίατροι με πιστοποίηση ειδικότητας από το εξωτερικό.

Στον οργανισμό «Ελληνικός Τουρισμός Υγείας» εφαρμόζονται αυστηρά διεθνή πρότυπα πιστοποίησης για τις υποδομές υγειονομικής περίθαλψης, αλλά και για τις υπηρεσίες υγείας, που διασφαλίζουν την άριστη ποιότητα, τόνισαν τόσο ο Γιώργος Πατούλης όσο και ο Νίκος Κουβελάς.

Όπως εξήγησε ο CEO του νέου πόρταλ Πέτρος Μαμαλάκης: «Το vitabooking.com, είναι ένας κόμβος παροχής υπηρεσιών υγείας, όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος αποκτά εύκολα και γρήγορα πρόσβαση σε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, σε πολύ χαμηλότερο κόστος από ότι στη χώρα του, χωρίς λίστες αναμονής, όπου ο ασθενής προγραμματίζει τη θεραπεία του σε πιστοποιημένα ελληνικά νοσοκομεία, με φροντίδα από τους καλύτερους γιατρούς, ενώ παράλληλα αναθέτει στο VitaBooking τη φροντίδα όλων των λεπτομερειών του ταξιδιού στην Ελλάδα».

Το νέο πόρταλ έχει λειτουργική εφαρμογή, με υπεύθυνη πληροφόρηση και συνεργασίες με κορυφαία νοσηλευτικά ιδρύματα, χωρίς λίστες αναμονής, με εξοικονόμηση κόστους έως και 90% οικονομικότερα σε σχέση με το αντίστοιχο κόστος στη χώρα προέλευσης των ασθενών.

Εκ μέρους της ΕΚΜΜ μίλησε ο πρόεδρός της Νικόλας Παγώνης, ο οποίος είπε πως εκτιμάει το γεγονός ότι τα μέλη του οργανισμού «Ελληνικός Τουρισμός Υγείας» επέστρεψαν στο Μόντρεαλ για να υπογράψουν μια συντεταγμένη σύμβαση η οποία πέραν του οικονομικού οφέλους του 5% για τον Κοινοτικό οργανισμό θα προσφέρει μια διευκόλυνση των Ελλήνων και ξένων ασθενών που θα ήθελαν την οικονομικότερη και αποτελεσματικότερη παροχή ιατρικών υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Η υπογραφή της σύμβασης πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του προέδρου της ΕΚΜΜ ενώπιον όλων των μερών και των μέσων ενημέρωσης της Ελληνικής παροικίας του Μόντρεαλ.


Φωτογραφία: Ιουστίνη Φραγκούλη