ΤΟ BLOG
03/01/2016 03:05 EET | Updated 03/01/2017 07:12 EET

Πριν και μετά: Ξαναφτιάχνοντας ένα vintage boudoir

just diy.gr

Ακόμα ένα make over project έφτασε στο τέλος του. Ήταν μία πολύ ωραία διαδικασία που έκρυβε εκπλήξεις, δυσκολίες και λίγο άγχος γιατί για πρώτη φορά το έπιπλο δεν ήταν για μένα, αλλά παραγγελιά! (Οι εκπλήξεις ήταν σχετικές με διάφορες τσίχλες που βρήκα κολλημένες σε πολύ απρόσμενα μέρη του επίπλου όπως επίσης και διάφορα σημάδια με ανεξίτηλο μαρκαδόρο όπως "Στέφανος + Αλέκα = LFE" και λοιπά).

Θα σας περιγράψω πολύ σύντομα τι έκανα (γιατί φωτό δεν τράβηξα) και μετά θα σας δείξω το αποτέλεσμα.

1. Στην πάνω επιφάνεια υπήρχε ένα πλαστικό σαν ταπετσαρία κολλημένο που ήταν πάρα πολύ σπαστικό γιατί έμοιαζε με το χρώμα και δεν μπορούσα να καταλάβω σε ποιο σημείο είχε και σε ποιο όχι. Οπότε έκανα το κόλπο με το σίδερο. Δες εδώ.

2. Μετά χρησιμοποίησα διαβρωτικό στην πάνω επιφάνεια που είχε και το περισσότερο πρόβλημα. Το διαβρωτικό είναι κάτι σαν τζελ που το απλώνεις με πινέλο, το αφήνεις κάποια λεπτά και αυτό στη συνέχεια κάνει φρίτσι φρίτσι (αφρίζει δηλαδή) και μετά με μια σπάτουλα αφαιρείς το χρώμα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Το διαβρωτικό είναι κακό πράγμα και πρέπει να φοράς μάσκα-γάντια και γενικώς η χρήση του απαιτεί πολλή προσοχή. Εργαλεία και λοιπά μετά τη χρήση πετιούνται.

3. Τα υπόλοιπα βήματα θα τα πούμε γρήγορα: Ξύσιμο - Αστάρωμα με βελατούρα νερού 2 χέρια - ελαφρύ ξύσιμο βελατούρας - βάψιμο με ριπολίνη 3 χέρια - υπομονή - υπομονή - ξύσιμο με γυαλόχαρτο να τονιστούν οι λεπτομέρειες και τέλος glaze με καφέ χρώμα για να τονιστούν και οι γραμμές.

4. My New thing: Ταπετσαρία!!! Έβαλα κι από αυτό. Λεπτομέρειες σε επόμενο ποστ.

Ας ξεκινήσουμε από το πολύ ταλαιπωρημένο «πριν».

just

Και μετά...

just

just

just

just

just

just

just

just

just

ΥΓ. 1 Το χρώμα που διάλεξε η Εύα ήταν το 582- cool mint (πολύ πολύ πολύ ανοιχτό πράσινο) από τη benjamin moore για το περισσότερο, ενώ για μόνο για το πάνω μέρος, διαλέξαμε ένα ιβουάρ. Θεωρώ ότι ένα τέτοιο έπιπλο που είναι τόσο "δυνατό" από μόνο του σχεδιαστικά, δεν χρειάζεται πολύ έντονα χρώματα. Δείχνει από μόνο του.

ΥΓ. 2 Το έπιπλο δεν έχει πόμολα! Μόλις η Εύα που έχει το έπιπλο στο σπίτι της αποφασίσει τι θέλει να βάλει, θα στείλει φωτό.. Άλλωστε πρέπει να δούμε και το κανονικό του περιβάλλον, δε νομίζετε;


Περισσότερα στη σελίδα του justdiy.gr