ΤΟ BLOG
26/07/2015 08:52 EEST | Updated 24/07/2016 08:12 EEST

Μήπως τα καλοκαιρινά ειδύλλια πρέπει να τελειώνουν στις 31 Αυγούστου;

Εκεί δεν υπάρχουν προβλήματα στη δουλειά, ούτε άγχος για την πληρωμή της δόσης στην εφορία, οπότε η επιστροφή στην πραγματικότητα, πολλές φορές συνεπάγεται και επιστροφή στον παλιό καλό μας εαυτό. Αν πιάσετε τον εαυτό σας να σκέφτεται ότι αυτός δεν είναι ο άνθρωπος που γνωρίσατε στις διακοπές σας, έχετε δίκιο. Δεν είναι!

nullplus via Getty Images

Το καλοκαίρι είναι η πιο ερωτική εποχή του χρόνου. Ο ήλιος, η θάλασσα, το αλάτι πάνω στο μαυρισμένο δέρμα, τα βρεγμένα μαλλιά μόλις βγαίνεις από τη θάλασσα, η αίσθηση της ελευθερίας και της ξεκούρασης, ακόμα και το καρπούζι που τρώει κανείς δίπλα στη θάλασσα είναι ικανά να μας κάνουν να χαλαρώσουμε και να ξεφύγουμε από την πολύ δύσκολη καθημερινότητα. Διακοπές σημαίνει διακοπή από οτιδήποτε συμβαίνει στην κανονική μας ζωή, διάλειμμα από τη δουλειά και αποστασιοποίηση από οτιδήποτε μας αγχώνει και μας φοβίζει. Με λίγα λόγια, η τέλεια εποχή για έναν καλοκαιρινό έρωτα.

Γι' αυτούς τους καλοκαιρινούς έρωτες έχουν γραφτεί βιβλία ολόκληρα και έχουν γυριστεί σπουδαίες ταινίες. Υπάρχει κάποιος λόγος, όμως, που οι έρωτες αυτοί ονομάζονται καλοκαιρινοί και ο λόγος είναι επειδή αρχίζουν με την έναρξη των διακοπών και τελειώνουν όταν πλοίο απομακρυνθεί από το λιμάνι και έχετε πάρει ήδη τον δρόμο του γυρισμού.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή. Για όποιον είναι ελεύθερος οι καλοκαιρινές διακοπές περιέχουν την προσμονή ενός καλοκαιρινού φλερτ και μίας γνωριμίας που θα οδηγήσει σε φιλιά και αγκαλιές στην θάλασσα. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα καλοκαιρινά φλερτ προσπαθούν μάταια να γίνουν κάτι παραπάνω και να ταξιδέψουν από την αμμουδιά του νησιού στον κρύο χειμώνα της πόλης. Συνήθως όμως αυτή είναι μία μάχη που δύσκολα κερδίζει κανείς.

Γιατί, όμως συμβαίνει αυτό;

Όπως είπα και παραπάνω, διακοπές σημαίνει διάλειμμα από την πραγματική ζωή. Είναι μία περίοδος που όλοι είναι πιο χαλαροί: Δεν υπάρχουν προβλήματα στη δουλειά, ούτε άγχος για την πληρωμή της δόσης στην εφορία, οπότε η επιστροφή στην πραγματικότητα, πολλές φορές συνεπάγεται και επιστροφή στον παλιό καλό μας εαυτό. Αν πιάσετε τον εαυτό σας να σκέφτεται ότι αυτός δεν είναι ο άνθρωπος που γνωρίσατε στις διακοπές σας, έχετε δίκιο. Δεν είναι!

Η χαλαρότητα που έχουν τα καλοκαιρινά φλερτ δεν βοηθά να γίνουν συζητήσεις που περιέχουν ερωτήσεις όπως «τι δουλειά κάνεις», «που μένεις» ή «τι ψήφισες στο δημοψήφισμα». Αν αποφασίσετε να συνεχίσετε το καλοκαιρινό σας φλερτ και τον Σεπτέμβριο είναι πιθανό να έρθετε αντιμέτωποι με πληροφορίες που δεν θα σας αρέσουν, όπως ότι να μένει στην άλλη άκρη της Ελλάδας ή ότι οι πεποιθήσεις του δεν ταιριάζουν καθόλου στην ιδιοσυγκρασία σας.

Το άλλο «επικίνδυνο» σημείο σχετικά με ένα όμορφο καλοκαιρινό φλερτ είναι το γεγονός ότι δεν το επιδιώκουν μόνο όσοι είναι ελεύθεροι, αλλά και πολλοί/ πολλές δεσμευμένες/ δεσμευμένοι και αυτό είναι κάτι που αν ο άλλος δεν έχει την ευγένεια να σας πει, θα είναι δύσκολο να το ανακαλύψετε από μόνοι σας. Οπότε, ίσως θα ήταν καλύτερο να μείνετε με μία γλυκιά ανάμνηση ενός καλοκαιρινού έρωτα, παρά να γίνετε άθελά σας το τρίτο πρόσωπο σε μία σχέση.

Στο νησί, βρίσκεστε στην παραλία και μετά πίνετε ποτό στο μπαρ που συχνάζουν όλοι. Γυρίζοντας πίσω στην Αθήνα, όμως, εκείνος θέλει να ακούσει ελληνικά, εσείς θέλετε να βγείτε στο κέντρο. Εκείνος θέλει να φάει σε ένα καλό εστιατόριο, εσείς θέλετε να φάτε σουβλάκια και να πιείτε μπίρα. Όταν βγαίνετε με τους φίλους του, μιλούν συνέχεια για ποδόσφαιρο ή εσείς με τις φίλες σας λέτε συνέχεια για την καινούρια τσάντα που θέλετε να αγοράσετε.

Σας ακούγεται κάπως στερεοτυπικό; Ή μήπως εγώ δεν είμαι αρκετά ρομαντική; Το θέμα είναι ότι με τον αέρα του φθινοπώρου, αρχίζουν να βγαίνουν στην επιφάνεια όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που όλοι προσπαθούν, όχι με δόλο, να κρύψουν το καλοκαίρι. Όλοι προσπαθούμε να ξεχάσουμε το καλοκαίρι ότι είμαστε αγχώδεις, ότι ζηλεύουμε με το παραμικρό, ότι είμαστε συνέχεια πάνω από το κινητό, ότι δεν έχουμε ξεπεράσει ακόμα τον πρώην μας και σίγουρα δεν έχουμε καμία διάθεση να κάνουμε πολιτική ή οικονομική συζήτηση. Αυτά είναι και τα πράγματα από τα οποία προσπαθούμε να κάνουμε μία διακοπή! Οι καλοκαιρινοί έρωτες είναι υπέροχοι. Είναι αναζωογονητικοί και μπορούν να μας φτιάξουν τη διάθεση, να μας γεμίσουν αυτοπεποίθηση και να συμβάλλουν στο να έχουμε ένα υπέροχο καλοκαίρι. Μόλις όμως, το ημερολόγιο δείξει 31 Αυγούστου, θα πρέπει να είστε έτοιμοι να τα αποχωριστείτε και να κρατήσετε για πάντα την ανάμνηση εκείνου/ εκείνης που σας έκανε να ερωτευτείτε «εκείνο το καλοκαίρι»!

Υπάρχει τίποτα πιο ρομαντικό από αυτό;

Αντί επιλόγου