Συνολικά 552 τροχαία σημειώθηκαν στην Αττική τον Ιούνιο με 13 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους 646 να τραυματίζονται- εκ των οποίων οι 16 σοβαρά.
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων, σύμφωνα με την Διεύθυνση Τροχαία Αττικής, ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς. Η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.
Επίσης τον Ιούνιο, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας βεβαιώθηκαν 38.567 παραβάσεις από τις οποίες 788 σε βαθμό πλημμελήματος.
Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:
-974 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 62 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
-3.566 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
-354 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
-524 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
-1.334 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,
-4.067 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους και,
-112 παραβάσεις για επικίνδυνους ελιγμούς.