Πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να φανταστούμε τη ζωή μας χωρίς τον πρωινό μας καφέ. Και ευτυχώς, έρευνες αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση καφέ επιφυλάσσει πολλαπλά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας βάρους.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/kafeine-telika-semvallei-ontos-sten-kaese-lipoes-kai-te-meiose-toe-kindenoe-diavete_gr_64134330e4b0bc5cb64f0a31

Advertisement
Advertisement

Ωστόσο, όταν προσθέτoυμε «λάθος» συστατικά στο φλιτζάνι μας, ελλοχεύει ο κίνδυνος τελικά να βλάψουμε την υγεία, αλλά και τη γραμμή μας. Κι αυτό γιατί πολλά από τα πιο δημοφιλή πρόσθετα καφέ είναι γεμάτα ζάχαρη και άλλα επιβλαβή συστατικά που μας θέτουν σε κινδύνους όπως η αύξησης του βάρους μας, η φλεγμονή και πολλά άλλα. Όμως τί μπορούμε να κάνουμε αν δεν αντέχουμε τον σκέτο καφέ; Το κλειδί είναι να επιλέξουμε ένα γάλα όσο το δυνατόν πιο υγιεινό.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/mia-pitsilia-yala-ston-kafe-mporei-na-echei-ofele-yia-ten-eyeia-poe-den-fantazomaste_gr_63e0f4f1e4b01e928872b91d

Eάν το γάλα μας είναι αρωματισμένο και πλούσιο σε γλυκαντικά όπως η ζάχαρη ή η ζαχαρίνη, είναι μια κακή επιλογή. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πολλές υγιεινές εναλλακτικές.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/kafeine-poses-ores-mas-krata-sten-priza-ti-prosferei-kai-pos-epidra-sto-soma-mas_gr_6489b63fe4b025003ee15150

Ποιο γάλα είναι το καλύτερο για τον καφέ μας

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Κέλσι Κόστα, η Νο1 επιλογή είναι το γάλα σόγιας εμπλουτισμένο με ασβέστιο. Παρόλο που το γάλα αμυγδάλου, όπως και το γάλα βρώμης είναι πιο δημοφιλή μεταξύ των ανθρώπων που προσέχουμε τη διατροφή μας, το γάλα σόγιας είναι σύμφωνα με την ειδικό η κορυφαία επιλογή για τον πρωινό καφέ, αφού επιφυλάσσει για την υγεία μας πολλαπλά οφέλη που το κάνουν να ξεχωρίζει από τα άλλα είδη γάλακτος, πέρα από την λεία κρεμώδη υφή του.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/ki-omos-eparchei-ena-rofema-poe-mas-enedatonei-tachetera-kai-yia-perissoteres-ores-ap-to-nero_gr_645a68c2e4b005be8fef4dfc

Advertisement

Τι ακριβώς κάνει το γάλα σόγιας τόσο υγιεινό

Oι σπόροι σόγιας από τους οποίους παρασκευάζεται το συγκεκριμένο γάλα είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/pose-proteine-mas-einai-aparaitete-kathe-mera-oloi-oi-kindenoi-tes-aneparkoes-proslepses_gr_650c4b55e4b0e83cc0da90c4

Ως εκ τούτου, το γάλα σόγιας θεωρείται ένα κι ένα για όσους θέλουμε να αυξήσουμε την πρόσληψη πρωτεΐνης ή να στραφούμε σε μια φυτική διατροφή και παράλληλα να είμαστε γεμάτοι ενέργεια.

Advertisement

https://www.huffingtonpost.gr/entry/poio-einai-to-pio-threptiko-aleimma-xeron-karpon-pantos-ochi-aeto-poe-nomizame_gr_65240344e4b0a32c15bf84fd

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφερθεί ότι το γάλα σόγιας είναι αυτό με την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, σε σύγκριση με άλλα γάλατα φυτικής προέλευσης. Πιο συγκεκριμένα, το γάλα σόγιας μας εξασφαλίζει 7 γραμμάρια πρωτεΐνης σε κάθε ποτήρι.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/ennea-kataplektikes-trofes-poe-dinoen-ten-proteine-poe-chreiazomaste-me-ton-pio-eyeiino-tropo_gr_63b56288e4b0fe267cac288a

Advertisement

Και πέρα από την πρωτεΐνη, το γάλα σόγιας περιέχει επίσης ένα σύνολο από ευεργετικά λιπαρά οξέα που μπορούν να κάνουν θαύματα για την υγεία της καρδιάς μας.

https://www.huffingtonpost.gr/entry/ta-kaletera-kai-ta-cheirotera-fayeta-yia-ten-kardia-mas_gr_630cbd86e4b0dc23bbea6571&key=03a58c747ae3b2d45118fb7210af1bad

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, είναι επίσης ενισχυμένο με βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένου του ασβεστίου και της βιταμίνης D, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των οστών.

Advertisement

Και τι ισχύει για τις έρευνες που συνδέουν τα προϊόντα σόγιας με τον καρκίνο;

Ακόμα κι αν έχουμε ακούσει ότι τα προϊόντα σόγιας θα μπορούσαν να διεγείρουν ορμονοεξαρτώμενους καρκίνους, στην πραγματικότητα, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Η Κόστα μας διαβεβαιώνει ότι πρόκειται για μια λανθασμένη αντίληψη, καθώς σύμφωνα με την ίδια, «πολυάριθμες μελέτες έχουν επαληθεύσει την ασφάλεια και τα σημαντικά οφέλη αυτών των προϊόντων για την υγεία, υποδηλώνοντας ακόμη και το ενδεχόμενο να μπορούν να μας προστατεύουν από ορισμένους κοινούς καρκίνους, όπως ο καρκίνος του μαστού και του προστάτη».

Advertisement

Επιπλέον, η ψήφος εμπιστοσύνης στο γάλα σόγιας χωρίς ζάχαρη υπόσχεται να μας βοηθήσει να αποφύγουμε τα πρόσθετα σάκχαρα, υποστηρίζοντας τους στόχους μας για απώλεια βάρους και προάγοντας την καλύτερη γενική υγεία.

(Mε πληροφορίες από shefinds).

Advertisement