Η Ήπειρος διαφημίζεται με μεγάλη επιτυχία απο μαθητές

Καινοτομία, επιχειρηματικότητα, μαθητική "Εικονική Επιχείρηση", ήταν οι πρώτες λέξεις που ακούσαμε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Έτσι οι μαθητές-τριες της Γ' Γυμνασίου του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων, αναλάβαμε δράση. Σκοπός η δημιουργία της δικής μας μαθητικής εικονικής επιχείρησης, η οποία γιατί όχι να λειτουργήσει και ως πραγματική στο μέλλον.
ΣΕΝ/JA Greece

Καινοτομία, επιχειρηματικότητα, μαθητική "Εικονική Επιχείρηση", ήταν οι πρώτες λέξεις που ακούσαμε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Έτσι οι μαθητές-τριες της Γ' Γυμνασίου του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων, αναλάβαμε δράση. Σκοπός η δημιουργία της δικής μας μαθητικής εικονικής επιχείρησης, η οποία γιατί όχι να λειτουργήσει και ως πραγματική στο μέλλον. Η Fox Advertising ξεκίνησε την λειτουργία της τον Οκτώβριο του 2016. Η πρώτη διαφημιστική καμπάνια της επιχείρησης με τίτλο «Terra Epirus-Ταξίδι στην ηπειρώτικη γη» και στόχο την προώθηση τοπικών προϊόντων, ξεκινά.

Προτεραιότητα της αποτελούν τρεις άξονες:

α) Η προώθηση των προϊόντων της Ηπείρου

β) η αύξηση των εξαγωγών για τις διαφημιζόμενες επιχειρήσεις

γ) η μείωση του κόστους διαφήμισης.

Στην προσπάθεια εκπλήρωσης των παραπάνω αποφασίστηκε η από κοινού διαφήμιση έξι προϊόντων που παράγονται στην περιοχή των Ιωαννίνων. Οι εταιρείες, ΔΩΔΩΝΗ, ΠΙΝΔΟΣ, ΖΑΓΟΡΙ, ΓΚΛΙΝΑΒΟΣ, ΚΟΛΙΟΝΑΣΙΟΣ, και ΣΤΑΛΑ είναι αυτές που μας εμπιστεύθηκαν την προώθηση των προϊόντων τους.

Με κεντρικό σύμβολο την βαλίτσα, σλόγκαν «Ταξιδεύοντας στην ηπειρώτικη γη», και κοινό-στόχο, τους επισκέπτες της περιοχής της Ηπείρου, δουλέψαμε προς αυτή την κατεύθυνση. Για να επιτευχθεί αυτό, τα διαφημιστικά σποτ που δημιουργήθηκαν, προβλήθηκαν στις οθόνες της ακτοπλοϊκής εταιρείας Superfast ferries, του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Α.Ε. και σε αυτές του Αστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων. Η διαφήμιση τοπικών προϊόντων, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και μάλιστα μέσω αυτής της ενωτικής κίνησης, καλύπτει πλήρως τους άξονες που είχαν τεθεί και συνδυάζει ένα ακόμα, την μείωση του κόστους διαφήμισης για τους πελάτες μας σε σχέση με αυτό των παραδοσιακών διαφημίσεων.

Μετά από μήνες προσπάθειας, επιτυχιών και αποτυχιών, ήρθε η συμμετοχή μας στη μαθητική εμπορική έκθεση Θεσσαλονίκης. Μία αξέχαστη και πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς. Στήσαμε το δικό μας περίπτερο, περιγράψαμε την επιχείρησή στους επισκέπτες, γνωρίσαμε τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και όλο το εγχείρημα πήρε πραγματικές διαστάσεις.

Σημαντικότατοι αρωγοί της εταιρείας μας είναι οι κ.κ. Λαγός Αντρέας (nomad Σεφ) που μας παραχώρησε υπέροχες συνταγές με τις οποίες δημιουργήσαμε φυλλάδια που μοιράστηκαν κατά την διάρκεια της εμπορικής έκθεσης και η εθελόντρια Σίντου Ευαγγελία, Υπεύθυνη Ανάπτυξης Πελατείας, καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς που μας συμβούλευε καθ' όλη την διάρκεια λειτουργίας της επιχείρησης.

Πολύτιμος συνεργάτης της εταιρείας είναι το Ι.Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων, που ανέλαβε τη δημιουργία της εταιρικής ταυτότητας και των διαφημιστικών σποτ, δίνοντας μορφή σε όλα μας τις σκέψεις. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την Διευθύντρια του Σχολείου μας κ. Τάτση Αικατερίνη και την εκπαιδευτικό κ. Μερτζάνη Ιωάννα για την στήριξη και την καθοδήγησή που μας προσέφεραν.

Μέσα από αυτό το «επιχειρηματικό» ταξίδι, νιώθουμε όλοι κερδισμένοι και δικαιωμένοι.Σε σύντομο χρονικό διάστημα, αποκτήσαμε δεξιότητες που δεν φανταζόμασταν. Επαφή με τον πραγματικό επιχειρηματικό κόσμο, στήσιμο και οργάνωση επιχείρησης, καταμερισμός εργασιών, ομαδικότητα, συνεργασία, αυτοπεποίθηση, στόχοι, ενθουσιασμό, δημιουργικότητα, ανάδειξη προσωπικών κλίσεων και ταλέντων, είναι μόνο μερικά από αυτά που ανακαλύψαμε και κερδίσαμε.

Μέλη της Fox Advertising:

Διευθύνουσα Σύμβουλος: Ζήκου Έλλη

Αντιπρόεδρος: Μελισσάς Στέργιος

Διευθύντρια Οικονομικού Τμήματος: Δελαπόγλου Βασιλική

Βοηθοί: Δέσκα Παναγιώτα, Μουσελίμη Αμαλία-Γεωργία

Διευθύντρια Τμήματος Μarketing: Σίντου Ευαγγελή

Βοηθός: Παπαδόπουλος Ευάγγελος

Διευθύντρια Εξυπηρέτησης Πελατών: Πιτούλη Σάρα

Βοηθός: Ζαχαράκης Χαράλαμπος

Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού: Τζουμάκας Απόστολος

Βοηθός: Μαυρογιώργου Μαρία

Διευθυντής Δημιουργικού τμήματος: Ντάκης Σπυρίδων

Βοηθοί: Παπαγεωργίου Ηλιάνα, Παρασκευόπουλος Νικήτας

Διευθυντής Πληροφοριακών Συστημάτων: Ρήτας Γεώργιος

Γραμματέας και υπεύθυνη μηχανογράφησης: Κωνσταντινίδη Άννα

Fox Advertising

«TERRA EPIRUS-ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΓΗ»

Δημοφιλή