Πρωτοποριακή «Εικονική Επιχείρηση» σας ξεναγεί εικονικά στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του προϊόντος μας είναι πολλαπλό: Πρόκειται για ένα τεχνολογικά και επιστημονικά προηγμένο προϊόν. Καινοτόμο και μοναδικό στην αγορά. Συνδυάζει γυαλιά και εφαρμογή κινητού τηλεφώνου. Παρουσιάζει τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στην αρχική του μορφή και σε ακριβή μοντελοποίηση. Είναι εύκολο στη χρήση και πολύτιμο σε όλους, ιδιαίτερα στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Και το πλέον τιμητικό για μας, τη γενική εποπτεία της εφαρμογής έχει ο διεθνούς φήμης καθηγητής Αρχαιολογίας, κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης.
senja greece

Είμαστε μαθητές της Β' Λυκείου του B' Λυκείου Αρσακείου Ψυχικού και με μεγάλη χαρά σας παρουσιάζουμε την πολιτιστική επιχείρηση EPEIKON (ΕΠ = Επικούριος, ΕΙΚΟΝ = σε εικόνες) με την οποία συμμετέχουμε στο πρόγραμμα «Εικονική Επιχείρηση» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece». Η κύρια αποστολή της εταιρείας μας περιστρέφεται γύρω από ένα τριπλό άξονα: 1. ανάδειξη και προβολή των αρχαιοελληνικών μνημείων στους πολίτες όλου του κόσμου, 2. προσέλκυση πολιτιστικού τουρισμού για την ενίσχυση της οικονομίας της χώρας μας και 3. διευκόλυνση μετάδοσης του πολιτισμού μας σε άτομα που αδυνατούν να επισκεφθούν τα μνημεία.

Με τα προϊόντα μας, τα λογισμικά των οποίων αποτελούν πνευματικά δημιουργήματα των στελεχών της εταιρείας μας, δημιουργούμε μια νέα μορφή πολιτισμού, σχεδιασμένη από νέους για άτομα κάθε ηλικίας, μέσω της νέας τεχνολογίας. Το προϊόν μας, (APP = Application, for APOLLON) σας ταξιδεύει στο χρόνο και συγκεκριμένα στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, στην Πελοπόννησο, το τελευταίο τέταρτο του 5ου π.Χ. αιώνα, με το άγγιγμα μόνο ενός κουμπιού.

Η ομάδα του EPEIKON

Πρόκειται για έναν συνδυασμό εφαρμογής κινητών τηλεφώνων και μίας συσκευής προβολής σχεδιασμένη από την Google. Η τεχνολογία αυτή, μας επιτρέπει να προσφέρουμε μία εξελιγμένη εμπειρία εικονικής πραγματικότητας. Για την υλοποίηση του πολύπλοκου τεχνολογικού εγχειρήματος, συνεργαστήκαμε με ειδικούς επαγγελματίες και επιστήμονες, αφού χρειάστηκε να ανασκευάσουμε και να αναστηλώσουμε τον ναό σε ψηφιακό περιβάλλον και παράλληλα να κατασκευάσουμε την εφαρμογή σε περιβάλλον συμβατό με εικονική πραγματικότητα. Προσοχή! Η ξενάγηση που προσφέρουμε δεν είναι μόνο οπτική, αλλά και ηχητική, και μάλιστα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα. Προσεχώς θα είναι διαθέσιμη στα γαλλικά, γερμανικά και ρώσικα !

Το μότο μας είναι: «Όλοι μαζί για ένα νέο Πολιτισμό», έναν πολιτισμό που δημιουργεί η σύγχρονη τεχνολογία.

Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα του προϊόντος μας είναι πολλαπλό: Πρόκειται για ένα τεχνολογικά και επιστημονικά προηγμένο προϊόν. Καινοτόμο και μοναδικό στην αγορά. Συνδυάζει γυαλιά και εφαρμογή κινητού τηλεφώνου. Παρουσιάζει τον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στην αρχική του μορφή και σε ακριβή μοντελοποίηση. Είναι εύκολο στη χρήση και πολύτιμο σε όλους, ιδιαίτερα στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Και το πλέον τιμητικό για μας, τη γενική εποπτεία της εφαρμογής έχει ο διεθνούς φήμης καθηγητής Αρχαιολογίας, κ. Βασίλης Λαμπρινουδάκης.

Η αφορμή για τη δημιουργία της πολιτιστικής επιχείρησης, δόθηκε από τη συνεργασία του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ΔΙΑΖΩΜΑ, που έχει στόχο την υιοθεσία Αρχαίων Μνημείων με το σχολείο μας. H εκπληκτική πρωτοπόρα ιδέα ήταν επινόηση όλων των μελών της εταιρείας.

Γιατί επιλέξαμε την προβολή του Ναού του Επικούριου Απόλλωνα; Σας διαβεβαιώνουμε ότι η επιλογή δεν ήταν καθόλου τυχαία, Ο συγκεκριμένος ναός θεωρείται ο Παρθενώνας της Πελοποννήσου, έχει κατασκευαστεί από τον μεγάλο αρχιτέκτονα Ικτίνο και είναι το πρώτο ελληνικό μνημείο, που συμπεριελήφθη στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO (1986).

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ήταν μεγάλες, ωστόσο, οι προκλήσεις μάς γοητεύουν, μας εμπνέουν ως ομάδα και μας πεισμώνουν να εργαστούμε περισσότερο για να επιτύχουμε το στόχο μας. Το αρχικό κεφάλαιο, το οποίο αποκτήσαμε από την πώληση χιλίων μετοχών της Α.Ε. μας, ανερχόταν στο ποσό των 1000 ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος για την παραγωγή τριακοσίων τεμαχίων ήταν 3000 ευρώ. Κάναμε μεγάλη προσπάθεια να βρούμε χορηγούς και το επιτύχαμε.

Ξενάγηση με τη χρήση εικονικής πραγματικότητας

Για την προβολή του προϊόντος μας έχουμε έρθει σε επικοινωνία με άλλα σχολεία στην Ευρώπη, ώστε να αναδείξουμε τον πολιτισμό μας, έχουμε δημιουργήσει ψηφιακά εργαλεία (ιστοσελίδα, ηλεκτρονική διεύθυνση, facebook group) διαφημιστικό σποτ, έχουν γραφεί άρθρα στον ελληνικό τύπο, στα κοινωνικά δίκτυα και μας έχει προταθεί να δώσουμε συνέντευξη σε τηλεοπτικά κανάλια. Θα συμμετάσχουμε στην Εμπορική Έκθεση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ/ Junior Achievement Greece), θα ακολουθήσει μία σειρά παρουσιάσεων στο τοπικό Δημαρχείο Ανδρίτσαινας, στο Ελληνικό Κέντρο Επιχειρηματικότητας και στη συνέχεια, μετά την κατάθεση του επιχειρηματικού πλάνου, πιστεύουμε ότι θα συμμετέχουμε στον Τελικό Διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης μαθητικής επιχείρησης στην Ελλάδα.

Η τιμή του προϊόντος είναι ελκυστική, οι πωλήσεις μας βαίνουν πολύ καλά, και τα έσοδα θα τα διαθέσουμε στο Σύλλογο φίλων παιδιών με καρκίνο: ΕΛΠΙΔΑ.

Στο μέλλον, η Epeikon θα σχεδιάζει εφαρμογές για άλλα Αρχαιολογικά Μνημεία, Μουσεία καθώς και παιγνίδια-εφαρμογές πολιτιστικού περιεχομένου, για παιδιά.

Η Γενική Διευθύντρια δηλώνει κατενθουσιασμένη. Οι ρόλοι των μελών της επιχείρησης μοιράστηκαν με δημοκρατικές διαδικασίες. Εμπνευστές και καθοδηγητές μας ήταν η καθηγήτριά μας, κυρία Δ. Χατζηαγγελάκη, και η υπεύθυνη στο ΔΙΑΖΩΜΑ, κυρία Σ. Ραπτάκη. Πολύτιμοι αρωγοί μας ήταν οι εθελοντές, σύμβουλοί μας, κ.κ. Γ. Μαρινόπουλος και Φ. Αλεβίζος από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (Π.Ι.Ο.Π). Τους ευχαριστούμε όλους για την αξέχαστη, ανεπανάληπτη εμπειρία!

Ανακάλυψη ενός νέου αντικειμένου, νέοι επαγγελματικοί ορίζοντες, ανάδυση δεξιοτήτων, ανάπτυξη συνεργατικού, ομαδικού πνεύματος, ευελιξία, διπλωματία, αποφασιστικότητα, ενθουσιασμός, δημιουργική χαρά. Σε αυτές τις λέξεις συνοψίζουμε την τεράστια ωφέλεια από την φοβερή εμπειρία που βιώσαμε. Σας προσκαλούμε να το δοκιμάσετε...

epeikon@gmail.com. arsakeio,

Διοικητικό Συμβούλιο: Πρόεδρος: Ειρήνη Αναξαγόρου, Μέλος: Φίλιππος Γκοτσόπουλος, Μέλος: Ταξιάρχης Παΐσιος

Γενική Διευθύντρια: Δάφνη - Ευαγγελία Καπνίδου

Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων: Βασιλική - Ευφροσύνη Ταραντίλη Διευθυντής Παραγωγής : Εμμανουήλ - Νικόλαος Σκούρης

Διευθύντρια ΄Ερευνας & Πολιτιστικής Διαχείρισης: Μαρία Δρυμούση

Διευθύντρια Marketing: Ιωάννα Καρτάλη

Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων: Καλλιόπη Πετρίδη

Διευθύντρια Πωλήσεων: Παναγιώτα Ποζιού

Διευθύντρια Οικονομικών: Αθανασία Κόντη

Υπεύθυνη: Δήμητρα Χατζηαγγελάκη, Καθηγήτρια Πολιτικών & Νομικών Επιστημών

Σύμβουλοι Εθελοντές: Γεώργιος Μαρινόπουλος, Τμήμα Μουσείων. Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς

Φώτης Αλεβίζος, Υπηρεσία Πληροφορικής & Ψηφιακών Εφαρμογών, Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (Π.Ι.Ο.Π)

Δημοφιλή