ΤΟ BLOG
12/09/2016 03:20 EEST | Updated 13/09/2017 08:12 EEST

Δύο ημέρες στην παραμυθένια Σίντρα της Πορτογαλίας

mylandingrunway.com

«Α, θα την λατρέψεις», «η πόλη είναι παραμυθένια», «αχ είναι υπέροχη η Σίντρα» μου έλεγαν οι φίλοι και οι γνωστοί που είχαν επισκεφτεί την πόλη αυτή της Πορτογαλίας.

Καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι είχα υψηλές προσδοκίες. Είχα δημιουργήσει στο μυαλό μου την εικόνα μιας παραμυθένιας πόλης, μιας πόλης μαγικής.

Με χαρά θα σου ομολογήσω ότι δεν διαψεύστηκα! Σε μόλις μισή ώρα από τη Λισαβόνα βρέθηκα σε ένα υπέροχο μέρος! Καταπράσινο, με πλακόστρωτα σοκάκια (μεγάλη αγάπη, ξέρεις) και κάστρα. Ε, πώς να μην ερωτευτείς κάθε γωνιά; Πώς να μην κοντεύεις να ζαλιστείς αφού γυρνάς το κεφάλι σου συνεχώς δεξιά και αριστερά; Χαλάλι το κουβάλημα της αποσκευής στις ανηφόρες. Το θέαμα, το οποίο γινόταν όλο και ομορφότερο, άξιζε και πήρε μακριά κάθε ίχνος κούρασης.

photo

photo

photo

Αφού τακτοποιηθήκαμε στο υπέροχο ξενοδοχείο-ξενώνα, βγήκαμε για την πρώτη βόλτα. Χαθήκαμε για λίγο στα σοκάκια κι έχω να σε πληροφορήσω ότι η Σίντρα μοιάζει με τη Μονεμβασιά! Μετά, περπατήσαμε κατά μήκος ενός δρόμου με μικροπωλητές. Το μάτι δε χόρταινε να βλέπει πράσινο!

photo

photo

photo

photo

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που η πόλη αυτή είχε αποτελέσει έμπνευση για τον Λόρδο Βύρωνα, τον άγγλο ποιητή του ρομαντικού κινήματος. Η Σίντρα αποπνέει έναν απίστευτο ρομαντισμό και αποκλείεται να μη σε μπλέξει στα «μαγικά» της δίχτυα.

Τα must της πόλης- που έχει ανακηρυχθεί από την Unesco Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς- είναι τα εξής:

Επίσκεψη στην φανταστική έπαυλη Quinta da Regaleira. Μέσα στο πράσινο, με πύργους για να απολαύσεις θέα, με σπηλιές, με πάρκα και υπόγειες διαβάσεις. Ω ναι! Περπατήσαμε, μάλιστα, για λίγα μέτρα, μέσα σε μια σπηλιά όπου κυριαρχούσε το απόλυτο σκότος. Να είναι καλά οι φακοί στο κινητό. Μετά βρεθήκαμε σε καταρράκτες και μετά κάτω από τη γη. Μια μικρή περιπέτεια!

photo

phto

photo

photo

Τα υπόλοιπα που θα σου αναφέρω, ενώ τα είχα στη λίστα μου, δεν πρόλαβα να πάω. Μην ξεχνάς ότι στη Σίντρα βρέθηκα για το γάμο της κολλητής μου από το μεταπτυχιακό και οι δυο μέρες που έμεινα εκεί κινούνταν σε φουλ κλίμα γάμου! Ετοιμασίες, πάρτι και όλα αυτά.

Palacio National de Sintra, για να παρατηρήσεις τα αναγεννησιακά και γοτθικά του στοιχεία. Το παλάτι αυτό είναι μεσαιωνική κατοικία και θεωρείται ως η αρτιότερα διατηρημένη στην Πορτογαλία. Βρίσκεται στο μεγαλύτερο υψόμετρο, μέσα στο Parque da Pena

Το Parque da Pena, τώρα, διακρίνεται για την υπέροχη βλάστησή του και το πλούσιο φυσικό περιβάλλον. Όμορφα και ιδιαίτερα δέντρα, σκιουράκια και όλα αυτά!

Palacio National de Pena, ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα ρομαντισμού. Θερινή κατοικία των βασιλιάδων, μοιάζει πραγματικά να έχει βγει από παραμύθι!

Castelo de los mouros, το μαυριτανικό κάστρο που προσφέρει υπέροχη θέα.

photo

Γενικά, η Σίντρα είναι απίστευτα γραφική και πολύχρωμη. Αξίζει να φας, τι άλλο, ψάρι και να κάτσεις κάπου για φρέσκο χυμό.

Ένα παραμύθι που πρέπει να το ζήσεις, εάν βρεθείς στην Πορτογαλία!

*Η πρόσβαση από τη Λισαβόνα είναι εύκολη. Το εισιτήριο του τρένου για Σίντρα κοστίζει πέντε ευρώ το άτομο (με επιστροφή) και η απόσταση είναι περίπου μισή ώρα.

Αναμένω και τα δικά σου σχόλια εάν έχεις πάει στη Σίντρα!


Διαβάστε περισσότερα στη σελίδα του mylandingrunway.com