aristoleo

Στην ανερχόμενη παλίρροια της εκπληκτικής έρευνας σχετικά με τα οφέλη της υγείας του ελαιολάδου στην καθημερινή διατροφή, τα Ελληνικά Εξαιρετικά Παρθένα Ελαιόλαδα καβαλούν αυτό το κύμα της αλλαγής στη βιομηχανία του ελαιολάδου. Γιατί είναι αυτά καλά νέα για τον συνειδητοποιημένο σε θέματα υγείας καταναλωτή; Λοιπόν, σύμφωνα με την με την Έκθεση για την Παγκόσμια Υγεία και Ευεξία Neilson του 2015, «Οι καταναλωτές αναζητούν φρέσκα, φυσικά και ελάχιστα επεξεργασμένα τρόφιμα. Ωφέλιμα συστατικά που βοηθούν στην καταπολέμηση των ασθενειών και προάγουν την καλή υγεία είναι επίσης σημαντικά.»
Οι αρχαίοι Έλληνες, οδηγούμενοι από την έντονα αναπτυγμένη ικανότητα παρατήρησής τους, πρόσεξαν ότι ήταν οι πράσινες ελιές της πρώτης έκθλιψης που, αν και απέδιδαν λιγότερο σε ποσότητα, ποιοτικά απέδιδαν πολύ περισσότερο ως προς την υγεία. Το λάδι, μάλιστα, θεωρούνταν το φάρμακο της φύσης.
Αν αναζητάτε ελαιόλαδο της υψηλότερης ποιότητας για να το προσθέσετε στην καθημερινή σας αγωγή, κάντε γευστικές δοκιμές πριν το αγοράσετε και αρχίστε να αναζητάτε την επισήμανση που αναφέρει ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε φαινολικές ενώσεις. Ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωση περί ισχυρισμών υγείας 432/2012 επιτρέπει σε ελαιόλαδα με περιεκτικότητα σε φαινολικές ενώσεις άνω των 250 mg/κιλό να ισχυρίζονται ότι μειώνουν την οξείδωση της LDL, που ενισχύει την καλή υγεία της καρδιάς.