sendromo

Είναι πολύ συχνό στη σύγχρονη εποχή, και περιγράφει τον χρόνιο πόνο στον αυχένα που προέρχεται από την υπερβολική χρήση των χειροκίνητων ηλεκτρονικών συσκευών.
Πρόκειται για αυτοάνοση νευρολογική πάθηση (οξεία πολυνευροπάθεια). Χαρακτηρίζεται από σταδιακή μυική αδυναμία που μπορεί να πλήξει το αναπνευστικό σύστημα και επιφέρει θάνατο.
Σύμφωνα με τους γιατρούς, το εν λόγω τριχοπίλημα είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχουν εντοπιστεί και αφαιρεθεί παγκοσμίως.Το σύνδρομο Ραπουνζελ που "προτιμά" εφήβους και γυναίκες.
Ο 47χρονος όσο κι αν προσπαθεί, δεν μπορεί να απαλλαγεί.
Πώς συνδέεται η μειωμένη διάρκεια ύπνου με σειρά ασθενειών και το σύνδρομο της άπνοιας στον ύπνο. Τι λέει Επιστημονική Ομάδα «Μελέτη Διαταραχών Αναπνοής στον Ύπνο»
Οι ερευνητές υποπτεύονται ότι η αλλαγή της προφοράς προκλήθηκε από μια κατάσταση που ονομάζεται παρανεοπλασματική νευρολογική διαταραχή (PND).
Μπορεί να ακούγεται φρικιαστικό και να μοιάζει με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά αυτά τα ψυχολογικά σύνδρομα είναι πέρα για πέρα αληθινά.
Εργάζονταν ως μηχανικός στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ, όταν το 2015 άρχισε να εμφανίζει πόνο στην πλάτη, ενώ αντιμετώπισε και λιποθυμικά επεισόδια.
Οι ασθενείς δεν ζουν πολύ καθώς το προσδόκιμο ζωής είναι μεταξύ 10 και 20 ετών.
H διάγνωση, ωστόσο, δεν βελτίωσε την καθημερινότητα της.