ΣΕΡΒΙΑ

Το ψήφισμα δεν αναφέρει τους Σέρβους ως υπαίτιους της σφαγής. Απειλεί με απόσχιση ο πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας, Μίλοραντ Ντόντικ.
«Με βάση την περιφερειακή συγκυρία, μία απόφαση υπέρ του συγκεκριμένου ψηφίσματος θα λειτουργούσε ανασταλτικά προ της ανάγκης για περιφερειακή συμφιλίωση», λένε Έλληνες διπλωμάτες.
29 χρόνια μετά τη μεγαλύτερη σφαγή που είδε η Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το ψήφισμα που γράφεται ως αυτή την ώρα στον ΟΗΕ, ίσως ανατρέψει ισορροπίες αιώνων στα Βαλκάνια.
Γιατί κυματίζουν κινεζικές σημαίες παντού στο Βελιγράδι, την Τετάρτη του Πάσχα; Η Σερβία ως χώρα-κλειδί στην περιοδεία του Σι Τζινπίνγκ στα Βαλκάνια και η σημασία του Πειραιά.
«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες βόμβες που έχουμε εξουδετερώσει μέχρι σήμερα. Είναι ένα ισχυρό φονικό όπλο» με 430 κιλά εκρηκτική γόμωση.
Το πρωτοφανές αίτημα, καθώς δεν αναγνωρίζουν όλα τα μέλη του ΣτΕ την ανεξαρτησία του Κοσόβου, εγκρίθηκε με 131 ψήφους υπέρ, 29 κατά και 11 αποχές.
Το Βελιγράδι ετοιμάζεται να υπογράψει συμφωνία για αγορά 12 γαλλικών μαχητικών.
«Θα έχω πάντα την Ελλάδα στην καρδιά μου», γράφει ο Ντούσαν Σπασόγεβιτς, που κατά κοινή ομολογία υπήρξε ένας από τους ξένους διπλωμάτες που αγάπησαν βαθιά την χώρα μας.
«Χαίρομαι που μπορώ να φιλοξενήσω έναν μεγάλο φίλο της Σερβίας».
Η αντιπολίτευση εκφράζει την ανησυχία της για την άμεση εμπλοκή της Ρωσίας στα εσωτερικά της Σερβίας.