ΣΕΡΒΙΑ

Τραυματίστηκε άλλος ένας - Σταμάτησαν ταξί για έλεγχο ρουτίνας.
Χαρακτηρίζεται τρομοκρατική ενέργεια από τις αρχές. Προσήλυτος Σέρβος ο δράστης.
Στο μεταξύ διεθνής Αλβανός παίκτης μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Κροατία φώναξε με ντουντούκα, «γ@μω τη Μακεδονία».
Ο Μίλος Βούτσεβιτς τόνισε ότι η χώρα του αποδίδει μεγάλη σημασία στην περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας με την Ελλάδα.
"Ουδέτερη η Ελλάδα" έγραψαν στους τίτλους τα σερβικά ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για "πιέσεις της Γερμανίας" στις οποίες αντιστάθηκε η Αθήνα. Σημειώνουν ότι η Κύπρος έπραξε το ίδιο.
Το ψήφισμα δεν αναφέρει τους Σέρβους ως υπαίτιους της σφαγής. Απειλεί με απόσχιση ο πρόεδρος των Σέρβων της Βοσνίας, Μίλοραντ Ντόντικ.
«Με βάση την περιφερειακή συγκυρία, μία απόφαση υπέρ του συγκεκριμένου ψηφίσματος θα λειτουργούσε ανασταλτικά προ της ανάγκης για περιφερειακή συμφιλίωση», λένε Έλληνες διπλωμάτες.
29 χρόνια μετά τη μεγαλύτερη σφαγή που είδε η Ευρώπη μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το ψήφισμα που γράφεται ως αυτή την ώρα στον ΟΗΕ, ίσως ανατρέψει ισορροπίες αιώνων στα Βαλκάνια.
Γιατί κυματίζουν κινεζικές σημαίες παντού στο Βελιγράδι, την Τετάρτη του Πάσχα; Η Σερβία ως χώρα-κλειδί στην περιοδεία του Σι Τζινπίνγκ στα Βαλκάνια και η σημασία του Πειραιά.
«Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες βόμβες που έχουμε εξουδετερώσει μέχρι σήμερα. Είναι ένα ισχυρό φονικό όπλο» με 430 κιλά εκρηκτική γόμωση.