van-ykoyk

Η μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από ιδρύσεως του μουσείου. Ο κορυφαίος Ολλανδός ξεπέρασε Μουνκ και Πικάσο.
Είχε κλαπεί από ολλανδικό μουσείο τον Μάρτιο του 2020 και ανακτήθηκε από τον «Ιντιάνα Τζόουνς του κόσμου της τέχνης», Άρθουρ Μπραντ.
Στο Musée d’Orsay στο Παρίσι. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται σε έκθεση οι πίνακες και τα σχέδια που φιλοτέχνησε τους τελευταίους δύο μήνες της ζωής του.
Ο πίνακας του παραδόθηκε σε μία τσάντα στην εξώπορτα του σπιτιού του από έναν άνδρα ο οποίος «ξέρουμε ότι δεν συμμετείχε στην κλοπή».
Η Άννα Μποχ στα τέλη του 19ου αιώνα ζωγράφιζε, ταξίδευε μόνη και είχε την ικανότητα να ανακαλύπτει νέα ταλέντα. Έκθεση στο Βέλγιο φωτίζει το έργο και την εποχή της.
Η σημασία αλλά και η περιπετειώδης διαδρομή του έργου που βγαίνει τον Μάιο σε δημοπρασία. Από τη γόνο των ντε Ρότσιλντ στους Ναζί.
Παρότι εμπνευσμένη από τη θέα που έβλεπε από το παράθυρο του στο άσυλο, η «Έναστρη Νύχτα», όπως και δεκάδες άλλα έργα που δημιούργησε τους δώδεκα μήνες του εγκλεισμού του, φιλοτεχνήθηκε από μνήμης.
Συνελήφθησαν οι δύο γυναίκες της κλιματικής οργάνωσης "Just Stop Oil".
Δημιουργήθηκε από τον 25χρονο Τρούμαν Τσενγκ από το Χονγκ Κονγκ σε συνεργασία με το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.
«Είμαστε πλασμένοι από όνειρα γι αυτό τις ζωές μας τις κυκλώνει ο ύπνος»