ΤΟ BLOG
30/11/2015 11:49 EET | Updated 30/11/2016 07:12 EET

Το μερίδιο των μηχανών αναζήτησης παγκοσμίως | Infographics

Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Google παγκοσμίως. Έρευνες έχουν δείξει πως το μερίδιο της συνολικά φτάνει το 90% ενώ σε κάποιες χώρες όπως την Ελλάδα, το ποσοστό ξεπερνά το 95%. Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον είναι η κατανομή με βάση τη χώρα προέλευσης. Αλήθεια το γνωρίζατε πως στη τεράστια Κίνα η Google κατέχει το 19% μόνο; Εκεί ο κόσμος δείχνει να εμπιστεύεται την αναζήτηση της Baidu. Παρόμοια κατάσταση και στη Ρωσία: το μεγαλύτερο μερίδιο καταλαμβάνει το Yandex με σταθερό μέσο όρο άνω του 50%.

Michael Gottschalk via Getty Images

Κανείς δε μπορεί να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Google παγκοσμίως. Έρευνες έχουν δείξει πως το μερίδιο της συνολικά φτάνει το 90% ενώ σε κάποιες χώρες όπως την Ελλάδα, το ποσοστό ξεπερνά το 95%.

Αυτό όμως που έχει ενδιαφέρον είναι η κατανομή με βάση τη χώρα προέλευσης.

Αλήθεια το γνωρίζατε πως στη τεράστια Κίνα η Google κατέχει το 19% μόνο; Εκεί ο κόσμος δείχνει να εμπιστεύεται την αναζήτηση της Baidu. Παρόμοια κατάσταση και στη Ρωσία: το μεγαλύτερο μερίδιο καταλαμβάνει το Yandex με σταθερό μέσο όρο άνω του 50%.

Για τις ανάγκες των παραπάνω επιστρατεύεται το σχετικό infographic από το jimmydata.com

Και αφού εντυπωσιαστήκαμε από το χάρτη του jimmydata παραθέτω και τη δική μου εικόνα η οποίο παρουσιάζει τη συντριπτική διαφορά υπέρ της Google παγκοσμίως. Σημειώστε ότι τα στατιστικά είναι για το μήνα Οκτώβρη 2015 από τη σελίδα statista. (Τα παράπονα σας εκεί)