The Blog

Guinness Cake

Μπύρα Guinness. Λένε ότι ή θα την αγαπήσεις ή θα τη μισήσεις. Όμως υπάρχει και ένας τρόπος να τη λατρέψεις για πάντα, τοποθετώντας την απλά σε ένα κέικ μαζί με κακάο και τυρί Philadelphia. Οκ έχουμε μπει στην αναθεματισμένη περίοδο που προσέχουμε και καλά τη διατροφή μας. Κανένα πρόβλημα κυρία σιλουέτα, θα κάνουμε το γνωστό κόλπο. Θα βάλουμε γιαούρτι με 2% λιπαρά και βουαλά!
Αυτή η δημοσίευση αναρτήθηκε στην κλειστή πλέον Πλατφόρμα Αρθρογράφου Huffpost. Οι συνεργάτες αρθρογράφοι έχουν τον έλεγχο της δουλειάς τους και αναρτούσαν δημοσιεύσεις ελεύθερα στον ιστότοπό μας. Εάν θεωρείτε πως πρέπει να επισημάνετε αυτήν την καταχώριση ως καταχρηστική, στείλτε μας ένα e-mail.
the eaters

Μπύρα Guinness. Λένε ότι ή θα την αγαπήσεις ή θα τη μισήσεις. Όμως υπάρχει και ένας τρόπος να τη λατρέψεις για πάντα, τοποθετώντας την απλά σε ένα κέικ μαζί με κακάο και τυρί Philadelphia. Οκ έχουμε μπει στην αναθεματισμένη περίοδο που προσέχουμε και καλά τη διατροφή μας. Κανένα πρόβλημα κυρία σιλουέτα, θα κάνουμε το γνωστό κόλπο. Θα βάλουμε γιαούρτι με 2% λιπαρά και βουαλά! Άμα θέλουμε την βαφτίζουμε και λάιτ! Cheers.

ΥΛΙΚΑ

• 250ml μπύρα Guiness

• 250 γρ. βούτυρο αγελάδος κομμένο σε κυβάκια

• 200 γρ. ζάχαρη

• 75 γρ. κακάο

• 275 γραμμάρια μαλακό αλεύρι, περασμένο από κόσκινο

• 150 γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδος με 2% λιπαρά παρακαλώ

• 2 αυγά

• 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

• 2 και 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα

• 300 γρ Philadelphia

• 150 γρ άχνη ζάχαρη

• 125 ml κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και ρίχνουμε τη μπύρα και το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.

2. Αφαιρούμε από την εστία, περιμένουμε να πέσει ελαφρώς η θερμοκρασία και ρίχνουμε το κακάο ανακατεύοντας. Ταυτόχρονα σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με τη βανίλια και τα αυγά. Προσθέτουμε το μείγμα του γιαουρτιού στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι σε 3 δόσεις και ανακατεύουμε.

3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 2 κυκλικά φορμάκια 16 εκατοστών με αποσπώμενο πάτο. Ρίχνουμε το μείγμα και γεμίζουμε τα φορμάκια κατά τα 4/5. Ψήνουμε για περίπου 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι ένα μαχαίρι να βγαίνει από το κέντρο του κέικ διαυγές.

4. Χτυπάμε το κρεμώδες τυρί και την άχνη για λίγα λεπτά στο μίξερ και στη συνέχεια ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος.

5. Συνθέτουμε το αριστούργημα μας, βγάζουμε selfie μαζί του και το απολαμβάνουμε μόνοι ή με παρέα.

Aπό τον Γιώργο Παπαλεοντίου

*Το άρθρο δημοσιεύθηκε αρχικά στο TheEaters.gr