Νέα προϊόντα από την Apple: iPhone 6S, iPad Pro, Apple TV και...Apple Pencil

Νέα προϊόντα από την Apple: iPhone 6S, iPad Pro, Apple TV και...Apple Pencil
Philip 'Phil' Schiller, senior vice president of worldwide marketing at Apple Inc., speaks during an Apple product announcement in San Francisco, California, U.S., on Wednesday, Sept. 9, 2015. Apple Inc. introduced a larger iPad with a 12.9-inch screen, designed to attract business users and jump-start demand for its tablets. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images
Philip 'Phil' Schiller, senior vice president of worldwide marketing at Apple Inc., speaks during an Apple product announcement in San Francisco, California, U.S., on Wednesday, Sept. 9, 2015. Apple Inc. introduced a larger iPad with a 12.9-inch screen, designed to attract business users and jump-start demand for its tablets. Photographer: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images
Bloomberg via Getty Images

Μπορεί τα νέα iPhones – iPhone 6S και iPhone 6S Plus- να αποτέλεσαν τη μεγάλη ατραξιόν του event της Apple στο Σαν Φρανσίσκο, ωστόσο την παράσταση φαίνεται ότι έκλεψε ένα...στυλό: Το Apple Pencil, το οποίο προορίζεται για χρήση με το νέο tablet της εταιρείας, iPad Pro.

iPad Pro

Το νέο μέλος της οικογένειας των διάσημων tablets της εταιρείας διαθέτει οθόνη 12,9 ιντσών, στα 2732x2048 pixels, με πάχος 6,9 χιλιοστά. Στο εσωτερικό του διαθέτει A9X chip, το οποίο, όπως αναφέρθηκε, είναι 1,8 φορές ταχύτερο από τον επεξεργαστή iPad Air 2 του προκατόχου του, iPad Air 2, και 22 φορές πιο γρήγορο από το αρχικό iPad. Το iPad Pro είναι το μεγαλύτερο iPad που έχει δημιουργήσει η εταιρεία μέχρι τώρα, και ο προσανατολισμός του είναι κυρίως επαγγελματικός. Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του είναι 10 ώρες. Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και η επιλογή σύνδεσης με πληκτρολόγιο (Smart Keyboard). «Highlight» της παρουσίασης είναι το Apple Pencil, στυλό (κόστους 99 δολαρίων) για το iPad Pro, το οποίο είναι pressure sensitive και φορτίζεται μέσω lightning connector, που το συνδέει με το iPad Pro. Διαθέτει σειρά αισθητήρων οι οποίοι αντιλαμβάνονται πώς ο χρήστης το κρατά. Είναι ειδικά σχεδιασμένο για να αξιοποιεί τις δυνατότητες που παρέχονται από το iOS 9.

Η τιμή του νέου iPad είναι στα 799 δολάρια για το μοντέλο των 32 GB, στα 949 για αυτό των 128 GB και στα 1079 για το LTE-equipped μοντέλο των 128 GB. Το κόστος του πληκτρολογίου είναι 159 δολάρια.

iPhone 6S, iPhone 6S Plus

Τα νεότερα iPhones είναι το iPhone 6S και το μεγαλύτερο iPhone 6S Plus. Το iPhone 6S διαθέτει οθόνη 5,45 ιντσών, ανάλυσης 1920x1080 στα 401 ppi. Ο επεξεργαστής είναι ο Α9, 70% ταχύτερος του Α8 του προκατόχου του, ενώ οι επιδόσεις στα γραφικά είναι 90% ανώτερες, με νέο συνεπεξεργαστή κίνησης Μ9- ο οποίος κρατά ανοικτό το χαρακτηριστικό «Hey Siri».

Το κύριο νέο χαρακτηριστικό των νέων τηλεφώνων είναι το 3D Touch. Πρόκειται για ένα ευαίσθητο στην πίεση στρώμα στην οθόνη, που επιτρέπει στον χρήστη να έχει πρόσβαση σε διαφορετικές λειτουργίες ασκώντας διαφορετική πίεση στο πάτημά του. Επίσης, βελτιωμένες είναι οι κάμερες, με εμπρόσθια κάμερα iSight των 5 megapixels και οπίσθια iSight των 12 megapixel, με δυνατότητα καταγραφής βίντεο 4Κ- αξίζει να σημειωθεί ότι η οθόνη μπορεί να λειτουργεί ως flash. Οι επιδόσεις όσον αφορά στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι βελτιωμένες, χάρη στο νέο λειτουργικό (iOS9- του οποίου η διάθεση αρχίζει στις 16 Σεπτεμβρίου). Η θήκη είναι από ισχυρότερο κράμα αλουμινίου, κάτι που υποδεικνύει τη θέληση της εταιρεία να αποφύγει φαινόμενα όπως αυτό των iPhone 6 που...λύγιζαν. Βελτιωμένος είναι ο αισθητήρας ανάγνωσης δακτυλικού αποτυπώματος. Ακόμη, τα νέα τηλέφωνα θα διατίθενται σε ένα νέο χρώμα, το rose-gold.

Οι προπαραγγελίες αρχίζουν στις 12 Σεπτεμβρίου και η διάθεση αρχίζει στις 25.

Apple TV

Η Apple παρουσίασε το νέο της Apple TV, που περιλαμβάνει φωνητικό χειρισμό/ αναζητήσεις, τηλεκοντρόλ αφής και σύνδεση με το App Store, ενώ έχει προστεθεί και το Apple Music. Διαθέτει επίσης και νέο λειτουργικό, βασισμένο στο iOS, το αποκαλούμενο TVOS. Η εταιρεία έχει προσανατολισμό προς τα παιχνίδια για κονσόλες, τα οποία φιλοδοξεί να φέρει στο νέο Apple TV- που θα αρχίσει να διατίθεται τον Οκτώβριο σε εκδόσεις των 32 και 64 GB.

Apple Watch

Από την εκδήλωση δεν έλειψαν και νέα για τη «ναυαρχίδα» της στα wearables, το Αpple Watch, με παρουσίαση του νέο λειτουργικού, WatchOS2, που αναμένεται στις 16 Σεπτεμβρίου. Το νέο λειτουργικό θα επιτρέπει σε «τρίτες» εφαρμογές να λειτουργούν στη συσκευή, αντί να βασίζεται στον επεξεργαστή του smartphone με το οποίο είναι συνδεδεμένη. Επίσης, πέρα από ταχύτερο φόρτωμα, οι εφαρμογές θα μπορούν να παίζουν βίντεο και να έχουν πρόσβαση στα μικρόφωνα και τους αισθητήρες του ρολογιού.

Σημειώνεται ότι, όπως έγινε γνωστό, στο Apple Watch αναμένεται η άφιξη του Messenger app του Facebook.

Δημοφιλή