Θρίλερ στην Αίγινα: Σκηνοθετημένη ληστεία ή όχι; Σκότωσαν την «αγία» της Αίγινας

Θρίλερ στην Αίγινα: Σκηνοθετημένη ληστεία ή όχι; Σκότωσαν την «αγία» της Αίγινας
Eurokinissi

Στο περιβάλλον των θυμάτων στρέφονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη στυγερή δολοφονία ενός 44χρονου και της 71χρονης θείας του στο σπίτι τους στην Αίγινα.

Το απύθμενο μίσος που έδειξαν οι δράστες απέναντί τους κάνει τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να υποψιάζονται ότι θύματα (Λάμπρος και Ειρήνη) και θύτες μπορεί να γνωρίζονταν προσωπικά. Η 71χρονη Ειρήνη ήταν συνταξιούχος και πολύ αγαπητή στην περιοχή. Συνήθιζε να ασχολείται με την εκκλησία των Αγίων Ασωμάτων και μάλιστα είχε ενεργό συμμετοχή σε εράνους που γίνονταν για την ενίσχυση αστέγων και φτωχών ανθρώπων της Αίγινας. Ο 44χρονος Λάμπρος ήταν άνεργος οικοδόμος. Από μικρή ηλικία είχε μείνει ορφανός και έτσι ζούσε με τα αδέλφια του πατέρα του.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι οι άνθρωποι αυτοί θα έπεφταν θύματα δολοφονικής ενέργειας. Ο τρόπος που λειτούργησαν οι δολοφόνοι, οι οποίοι δεν δίστασαν να δέσουν και να βάλουν φωτιά στον άνδρα και τη γυναίκα, δείχνει συναισθηματική φόρτιση και ερασιτεχνισμό.

«Προσπαθούμε να καταλάβουμε γιατί έκαψαν τα θύματά τους. Με τον τρόπο αυτόν δεν έσβησαν τα ίχνη τους. Αν ήθελαν να καλυφθούν θα έπρεπε να βάλουν φωτιά σε ολόκληρο το σπίτι. Στους υπόλοιπους χώρους βρέθηκαν ίχνη, καθώς πριν το έγκλημα τους είχαν αναστατώσει είτε ψάχνοντας για μετρητά είτε γιατί ήθελαν να σκηνοθετήσουν ληστεία», λέει αρμόδιος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ.

Το πιθανότερο σενάριο είναι οι δράστες να έδεσαν τον 44χρονο και τη θεία του σε καρέκλες, να τους βασάνισαν και στη συνέχεια να τους έβαλαν φωτιά.

Τα πτώματα βρέθηκαν από την Πυροσβεστική το βράδυ της Δευτέρας όταν κάτοικοι της περιοχής Αγίων Ασωμάτων στην Αίγινα αντιλήφθηκαν τις φλόγες και τους καπνούς που έβγαιναν από το υπνοδωμάτιο του σπιτιού.

Η φωτιά σβήστηκε γρήγορα, με τους πυροσβέστες απλά να εντοπίζουν τις σορούς των δύο ενοίκων στον χώρο του υπνοδωματίου, έχοντας υποστεί σοβαρά εγκαύματα. Κάποια ευρήματα απομάκρυναν την εκδοχή του ατυχήματος από κάποιο θερμαντικό μέσο. Το σπίτι ήταν αναστατωμένο με ίχνη πάλης στο εσωτερικό του. Ειδοποιήθηκαν αστυνομικοί του νησιού, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι υπήρχε και διάρρηξη στην μπαλκονόπορτα του σπιτιού με πέτρα που εκτοξεύτηκε από έξω προς τα μέσα.

Κλιμάκιο αξιωματικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ταξίδεψε στο νησί, όπου προέβη σε αυτοψία του χώρου, ενώ οι σοροί θα μεταφέρονταν στο νεκροτομείο Αθηνών, για την νεκροτομή που θα γίνει σήμερα.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι τα θύματα είχαν μεταφερθεί στον χώρο του υπνοδωματίου, χωρίς προς το παρόν να είναι σε θέση να πουν αν ήταν εν ζωή κατά την μεταφορά, αν είχαν δολοφονηθεί πριν με κάποιο μαχαίρι ή με στραγγαλισμό.

Δημοφιλή