Σκουρλέτης: Την Δευτέρα η νομοθετική ρύθμιση για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων

Σκουρλέτης: Την Δευτέρα η νομοθετική ρύθμιση για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των δήμων
Sooc

Νομοθετική ρύθμιση για τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα των δήμων, θα κατατεθεί την Δευτέρα σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, ο κ. Σκουρλέτης λίγο πριν τις 23:30 και έπειτα από σύσκεψη που διενεργήθηκε στο Μαξίμου με αφορμή το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη συσσώρευση απορριμάτων έπειτα από την απεργία των συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων.

Ακόμη ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε όσον αφορά στους εργαζόμενους που απεργούν ότι θα υπογραφεί νέα σύμβαση που θα ισχύει μέχρι την ανακοίνωση των πινάκων για το διορισμό των επιτυχόντων και διευκρίνισε πως ο διαγωνισμός για το μόνιμο προσωπικό θα γίνει μέσω ΑΣΕΠ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:

«Στη σημερινή σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό, αποφασίστηκε να κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση, την Δευτέρα στη Βουλή, η οποία θα προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των Δήμων.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους που μέχρι τώρα απασχολούνταν στην καθαριότητα, θα προβλέπεται, μέσα από νέα σύμβαση, να απασχοληθούν μέχρι την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων των επιτυχόντων του διαγωνισμού. Μιλάμε για διαγωνισμό ο οποίος θα γίνει με ευθύνη του ΑΣΕΠ.

Θέλω επίσης, να πω ότι όσοι πίστευαν ότι με αφορμή το προσωρινό αδιέξοδο που δημιουργήθηκε, θα ανοίξει ο δρόμος ώστε να εισβάλουν ιδιωτικές εταιρίες στον τομέα της αποκομιδής των απορριμμάτων, θα μας βρουν απέναντι.

Νομίζουμε ότι μετά τη σημερινή εξέλιξη, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις και θέλουμε να καλέσουμε την Ομοσπονδία των εργαζομένων, καθώς και την ΚΕΔΕ, ο καθένας από τη μεριά του, να συμβάλουν έτσι ώστε, πολύ γρήγορα, να ομαλοποιηθεί η κατάσταση.»

Στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, τον κ. Αλέξη Τσίπρα συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ολγα Γεροβασίλη και οι αναπληρωτές υπουργοί Υγείας Παύλος Πολάκης και Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης.

Δημοφιλή