Γιόγκα και διαλογισμός:Τα καλύτερα πνευματικά καταφύγια της Ελλάδας

Πνευματικά καταφύγια με θέα το Αιγαίο
silver island

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο, τα επισκέπτονται προκειμένου να χαλαρώσουν, να διαλογιστούν και να κάνουν γιόγκα. Τα 4 καλύτερα ελληνικά καταφύγια έχουν θέα τη θάλασσα.

Λίγα μόνο μίλια μακριά από την Εύβοια, ένα ιδιωτικό νησί, η Αργυρόνησος προσφέρει “καταφύγιο” σε όσους θέλουν να ζήσουν μία εμπειρία χαλάρωσης και αποτοξίνωσης από την καθημερινότητα. Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν μία μεγάλη γκάμα δραστηριοτήτων από το πρωί μέχρι το βράδυ. Οι πιο περιπετειώδεις μπορούν να κάνουν καγιάκ, οι λάτρεις του νερού να εξερευνήσουν τον βυθό, οι πιο καλλιτεχνικοί μπορούν να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν. Εναλλακτικά μπορούν να περπατήσουν στο νησί, να απολαύσουν τις ομορφιές του ή ακόμα και να μην κάνουν τίποτα και απλώς να χαλαρώσουν και να ξεκουραστούν.

Η παραλία Νικιάνα της Λευκάδας είναι το τέλειο μέρος για να συνδυάσει κανείς τις διακοπές του κάτω από τον καυτό ήλιο με τον διαλογισμό και την εσωτερική αναζήτηση. Στο Serenity Retreat οι επισκέπτες μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα σχετικά με τον διαλογισμό, τις αρχές του Βουδισμού, το Τάι Τσι και να κάνουν απολαυστικά μασάζ με θέα τη θάλασσα. Όλα τα μαθήματα έχουν ως σκοπό να ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να απελευθερωθούν από άσχημες σκέψεις του παρελθόντος και να αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη ματιά στη ζωή.

Θέλοντας να δημιουργήσουν μία κοινότητα από ανθρώπους που ενδιαφέρονται για την προσωπική εξέλιξη μέσα από το διαλογισμό, μία ομάδα από φίλους αποφάσισε να δημιουργήσει το Osho, ένα θεραπευτικό κέντρο στο Μεγαλοχώρι της Σαντορίνης που προσφέρει γιόγκα και διαλογισμό. Μέσα από ένα μυστικιστικό ταξίδι που συνδυάζει τις διαχρονικές αρχές και αξίες της Ανατολής και την Δυτική επιστήμη, το άγχος αποβάλλεται και καθαρίζει το μυαλό και το σώμα.

Το Triopetra Yoga Retreat είναι ένας χώρος όπου η ενέργεια κυλάει ελεύθερα. Μέσα από τις γενναιόδωρες ομορφιές που προσφέρει η Κρήτη, οι επισκέπτες μπορούν να νιώσουν άνετα και να φροντίσουν τον εαυτό τους. Οι άνθρωποι του Triopetra Yoga Retreat μέσα από καθημερινή εξάσκηση της γιόγκα και την υγιεινή διατροφή, επιθυμούν να χαρίσουν μία διαφορετική εμπειρία και να διδάξουν τους επισκέπτες πως να ζήσουν μία υγιέστερη και πιο χαρούμενη ζωή. Λειτουργεί από το Μάιο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου φιλοξενώντας σημαντικούς δασκάλους από όλο τον κόσμο με μεγάλη εμπειρία στη γιόγκα.