ΕΙΔΗΣΕΙΣ
20/11/2014 10:44 EET | Updated 20/11/2014 13:05 EET

Συνάντηση Βενιζέλου - Παπανδρέου με "θετικό πρόσημο"

Eurokinisi/Panagopoulou G.

Περισσότερο από μιάμιση ώρα διήρκεσε η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γιώργο Παπανδρέου και σύμφωνα με τον Υπουργό Εξωτερικών, το κλίμα ήταν “φιλικό” και η έκβαση της συζήτησης των δύο ανδρών είχε “θετικό πρόσημο”.

Σημειώνεται πως αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση των δύο ανδρών μετά τους ξεχωριστούς εορτασμούς της 3ης του Σεπτέμβρη κατά τις οποίες ο μεν κ.Παπανδρέου δεν έδωσε το παρών στην επίσημη εκδήλωση του κόμματος ενώ ο κ.Βενιζέλος δέχθηκε φραστικές επιθέσεις στην ειδική έκθεση που είχε διοργανώσει το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου.

Στην ατζέντα της συζήτησης ήταν οι εξελίξεις στο μέτωπο της οικονομίας και στα εθνικά θέματα αλλά ως ήταν αναμενόμενο σε πρώτο φόντο ήταν τα “θέματα” του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της προσπάθειας ανασυγκρότησης του χώρου της κεντροαριστεράς υπό τη σκέπη της Δημοκρατικής Παράταξης.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένει από τον κ.Παπανδρέου συγκεκριμένες απόψεις και ιδέες για τη πορεία της παράταξης, τις οποίες και αναμένεται να του παρουσιάσει.

Ο κ.Βενιζέλος ερωτηθείς εάν ζήτησε από την προκάτοχό του στην ηγεσία του κόμματος να συστρατευθεί στο νέο εγχείρημα της Δημοκρατικής Παράταξης, απάντησε πως το κάλεσμα είναι το ίδιο για όλους, αλλά δεν αποκάλυψε εάν υπήρξε κάποια δεσμευτική ανταπόκριση.

Τέλος, όπως διευκρίνισε ο κ.Βενιζέλος δεν έγινε καμία συζήτηση περί υποψηφιοτήτων στις επόμενες εκλογές αφού αυτές “θα διεξαχθούν το 2016”.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει συνάντηση και με τον πρώην Πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη την Παρασκευή.