ΔΙΕΘΝΕΣ
23/11/2014 07:33 EET | Updated 23/11/2014 07:34 EET

Πούτιν: Η Ρωσία δεν είναι απομονωμένη

ASSOCIATED PRESS
Russia's President Vladimir Putin looks over at the French president during their bilateral meeting on the sidelines of the G20 Summit in Brisbane, Australia, Saturday, Nov. 15, 2014. (AP Photo/Alain Jocard, Pool)

Η Ρωσία δεν είναι και δεν θα είναι απομονωμένη από τη διεθνή κοινότητα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ενώ υποβάθμισε και τον κίνδυνο να υπάρξουν «καταστροφικές συνέπειες» για τη ρωσική οικονομία από τις δυτικές κυρώσεις σε συνδυασμό με την πτώση της τιμής του πετρελαίου και του ρουβλιού.

«Κατανοούμε τις σοβαρές επιπτώσεις που θα έχει για εμάς ένα Σιδηρούν Παραπέτασμα», δήλωσε ο Πούτιν, όπως μετέδωσε το πρακτορείο TASS, σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε σήμερα.

«Δεν θα ακολουθήσουμε αυτό τον δρόμο σε καμία περίπτωση και κανείς δεν θα χτίσει ένα τείχος γύρω μας. Αυτό είναι αδύνατο!», υπογράμμισε

Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είχε καταδικάσει τη ρωσική στάση στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντάς την «απαράδεκτη».

«Είναι πολύ απλά απαράδεκτο τον 21ο αιώνα οι χώρες να προσπαθούν να ξαναγράψουν με τη βία τα σύνορα της Ευρώπης (...) ή να επεμβαίνουν στρατιωτικά επειδή δεν τους αρέσει μια απόφαση που έλαβε η γειτονική τους χώρα», είχε δηλώσει μετά από συνάντηση που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο.

«Η Ρωσία θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερο τίμημα και μεγαλύτερη απομόνωση», είχε προειδοποιήσει.

Αναφερόμενος στην προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας στη Ρωσική Ομοσπονδία τον Μάρτιο και στην υποστήριξη της Μόσχας στους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος είχε σημειώσει ότι η ρωσική συμπεριφορά αποτελεί «μια κατάφωρη παραβίαση των βασικών αρχών του διεθνούς συστήματος».