Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στο Μουντιάλ

Αυτοί είναι οι πλουσιότεροι ποδοσφαιριστές που έπαιξαν στο Μουντιάλ
Lionel Messi of Argentina, left, stands next to Cristiano Ronaldo of Portugal before their International Friendly soccer match at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Tuesday Nov. 18, 2014. (AP Photo/Jon Super)
Lionel Messi of Argentina, left, stands next to Cristiano Ronaldo of Portugal before their International Friendly soccer match at Old Trafford Stadium, Manchester, England, Tuesday Nov. 18, 2014. (AP Photo/Jon Super)
Jon Super/AP

Το παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA είναι πλέον παρελθόν. Η Εθνική ομάδα της Γερμανίας κατάφερε να κερδίσει στο τελικό αυτή της Αργεντινής και να κατακτήσει τον τίτλο, χάρη σε εξαιρετικό γκολ του Μάριο Γκέτσε στην παράταση.

Σε αυτή τη μεγάλη γιορτή έλαβαν μέρος ορισμένοι από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του πλανήτη.

Στη πιο κάτω λίστα σας παρουσιάζουμε τους πλουσιότερους ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπως καταγράφει η Βρετανική Daily Telegraph.

10: Τζανλουίτζι Μπουφόν- Ιταλία– 50 εκατ. δολάρια

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες. Έχει κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Ιταλία (2006)

9. Φερνάντο Τόρρες— Ισπανία— 50 εκατ. δολάρια

Έχει απολαύσει κάποιες στιγμές αποθέωσης σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις ωστόσο τα τελαυτάια χρόνια είναι περισσότερο γνωστός για την αδυναμία του να βρει δίχτυα.

8. Στίβεν Τζέραρντ— Αγγλία— 55 εκατ. δολάρια

Ο Βρετανός άσσος της Λιβερπουλ είναι ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες της εποχής του. Ο Τζέραρντ έχει ξοδέψει όλη την επαγγελματική του ποδοσφαιρική καριέρα στη Λίβερπουλ και στο Άνφιλντ.

7. Φρανκ Λάμπαρντ— Αγγλία— 60 εκατ. δολάρια

Η περιουσία του κατά πάσα πιθανότητα θα αυξηθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια. Ο σχεδόν 36χρονος παίκτης θα παίζει στην ομάδα της New York City την επόμενη άνοιξη.

6. Γιαγιά Τουρέ — Ακτή Ελεφαντοστού— 70 εκατ. δολάρια

Πρόκειται για έναν από τους πλέον κορυφαίους παίκτες του Βρετανικού ποδοσφαίρου. Αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου και διακρίνεται για τις ικανότητες του στον έλεγχο της μπάλας και στις μεταβιβάσεις του.

5. Σαμουέλ Ετό— Καμερούν— 75 εκατ. δολάρια

Ένας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που ανέδειξε το Καμερούν. Στις 23 Αυγούστου του 2011 υπέγραψε συμβόλαιο με τη ρώσικη Ανζί και έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος ποδοσφαιριστής, αφού οι ετήσιες απολαβές του έφταναν τα 20.000.000 Ευρώ.

4. Ντιντιέ Ντρογκμπά— Ακτή Ελεφαντοστού— 90 εκατ. δολάρια

Eίναι γνωστός για την καριέρα του στην Τσέλσι για την οποία σκόραρε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ξένο παίκτη και βρίσκεται στην 4η θέση με τα περισσότερα γκολ.

3. Γουέιν Ρούνεϊ — Αγγλία— 95 εκατ. δολάρια

Παρά τα πικρόχολα σχόλια του αγγλικού τύπου έχει σκοράρει τα περισσότερα γκολ για την Αγγλία από ό, τι έχει κάνει κάθε άλλος παίκτης.

2. Λιονέλ Μέσι— Αργεντινή— 180 εκατ. δολάρια

Γνωστός με το ψευδώνυμο «La Pulga» λόγω της εκρηκτικότητας και του ύψους του, κι έχοντας λάβει αρκετές βραβεύσεις, θεωρείται ένας από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του αθλήματος. Τα στατιστικά του μιλάνε από μόνα τους: ο Μέσι είναι ο καλύτερος σκόρερ της Πριμέρα Ντιβιζιόν και του παγκοσμίου ποδοσφαίρου

1. Cristiano Ronaldo— Πορτογαλία—230 εκατ. δολάρια

Ο Πορτογάλος βρίσκεται πρώτος στη λίστα με τους πλουσιότερους ποδοσφαιριστές στον κόσμο έχοντας περιουσία 148 εκατ. ευρώ

Πηγή: Telegraph.co.uk

Δημοφιλή