ΔΙΕΘΝΕΣ
27/11/2014 03:31 EET | Updated 27/11/2014 03:32 EET

Βίντεο: Η στιγμή του πυροβολισμού που σκότωσε τον 12χρονο στο Κλίβελαντ

ASSOCIATED PRESS
This still image taken from a surveillance video played at a news conference held by Cleveland Police, Wednesday, Nov. 26, 2014, shows Cleveland police officers arriving at Cudell Park on a report of a man with a gun. Twelve-year-old Tamir Rice was fatally shot by a Cleveland police officer Saturday, Nov. 22, 2014, after he reportedly pulled a replica gun at the city park. (AP Photo/Mark Duncan)

Τον 12χρονο Ταμίρ Ράις να παίζει με ένα ψεύτικο όπλο στην άκρη ενός πάρκου στο Κλίβελαντ και στη συνέχεια να πυροβολείται από αστυνομικούς, δευτερόλεπτα μετά την έλευση περιπολικού, δείχνει βίντεο το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα κατόπιν αιτήματος της οικογένειας του θανόντος. Όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, οι δύο αστυνομικοί έφθασαν επιτόπου το Σάββατο αφού ειδοποιήθηκαν πως κάποιος στο πάρκο κρατάει ένα «πιθανόν ψεύτικο» όπλο και το στρέφει προς περαστικούς.

Η Washington Post ανέφερε πως η πληροφορία ότι το όπλο ήταν πιθανόν ψεύτικο δεν μεταδόθηκε στους αστυνομικούς.

Οι αρχές υποστήριξαν πως το όπλο δεν έφερε την πορτοκαλί ένδειξη που υπάρχει για να δείχνει πως είναι ψεύτικο, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

«Ρίχθηκαν πυροβολισμοί, άρρην στο έδαφος, μαύρος άρρην, ίσως 20 ετών», μετέδωσε από τον ασύρματο μετά τους πυροβολισμούς ο ένας από τους αστυνομικούς, σύμφωνα με την "Ουάσινγκτον Ποστ".

Ο Ράις προειδοποιήθηκε τρεις φορές να σηκώσει ψηλά τα χέρια του, αλλά δεν συμμορφώθηκε, ανακοίνωσε η αστυνομία.

«Το βίντεο δείχνει ξεκάθαρα ένα πράγμα: οι αστυνομικοί αντέδρασαν γρήγορα», αναφέρει σε δήλωσή της η οικογένεια του Ράις.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον Ράις είναι ο 26χρονος Τίμοθι Λέμαν, ο οποίος είχε ενταχθεί το Μάρτιο στην αστυνομική δύναμη του Κλίβελαντ.

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ