ΕΙΔΗΣΕΙΣ
28/11/2014 02:48 EET | Updated 28/11/2014 03:01 EET

Στο τραπέζι ξανά η πρόσκληση σε Τσίπρα, από Σαμαρά Βενιζέλο

Sooc

Με την κυβέρνηση να επιχειρεί σε επίπεδο επικοινωνιακής διαχείρισης να μετριάσει τις αρνητικές εντυπώσεις από το αδιέξοδο στις συνομιλίες του Παρισιού, επανέρχεται στο προσκήνιο το ενδεχόμενο μιας συνάντηση Σαμαρά - Τσίπρα σε μια προσπάθεια να δοθεί το μήνυμα ενός αρραγούς μετώπου όλων των πολιτικών δυνάμεων.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου ό,τι "χρειάζεται ψυχραιμία, συσπείρωση, ενότητα. Για να έχουμε ισχύ και πειστικότητα και για να μπορέσουμε να κερδίσουμε σε αυτό το «μπρα ντε φερ» που γίνεται, πρέπει να έχουμε πίσω μας την κοινωνία και τις πολιτικές δυνάμεις".

Σύμφωνα μάλιστα με πήγες από τη Χαριλάου Τρικούπη αναμένεται να ενταθούν οι πιέσεις προς την πλευρά της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να συστρατευθεί όπως απαιτούν οι συνθήκες ή αλλιώς να συμμετάσχει στην διαπραγματευτική ομάδα, θέμα το οποίο δεν αποκλείεται να θέσει ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης στο προγραμματισμένο του ραντεβού με τον Αλέξη Τσίπρα την προσεχή Δευτέρα.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιμένει ό,τι η μικρή παράταση στο ήδη υπάρχον Πρόγραμμα του μνημονίου έχει να κάνει με τη ρύθμιση τεχνικών θεμάτων, αλλά και στον "νεκρό" χρόνο που μεσολαβεί λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και την Πρωτοχρονιάς...

Όσο για την παρουσία του Δ.Ν.Τ εξηγούν ό,τι θα παραμείνει με την ιδιότητα του τεχνικού συμβούλου.

Σε καμία περίπτωση ωστόσο - επιμένουν στο Μέγαρο Μαξίμου - δεν θα δεχτούν τις απαιτήσεις των δανειστών για μείωση των κύριων συντάξεων και περαιτέρω αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις.

Sponsoed Post