ΕΙΔΗΣΕΙΣ
29/11/2014 08:08 EET | Updated 29/11/2014 09:08 EET

Τσίπρας: Εκλογές τώρα, πριν τα νέα σκληρά μέτρα

Φωτογραφία Αρχείου
Eurokinissi
Φωτογραφία Αρχείου

Εκλογές τώρα, «πριν τα νέα σκληρά μέτρα και τις συμφωνίες», ζήτησε εκ νέου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της περιφερειακής σύσκεψης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Λαμία.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να αποδεχτεί τα «νέα μέτρα σε βάρος του λαού που ετοιμάζονται να υπογράψουν και να επιβάλουν», χαρακτηρίζοντάς τα άδικα, αναποτελεσματικά, εκβιαστικά και τιμωρητικά.

«Και αν μας ζητάνε κάποιοι συναίνεση, εμείς με τον κύριο Σαμαρά και τους συνεργούς του μόνο σε ένα πράγμα θα μπορούσαμε να συναινέσουμε: Τίμιες, αδιάβλητες, καθαρές, εκλογές τώρα» δήλωσε.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα έκανε λόγο για «χιλιοπαιγμένο έργο».

«Η τρόικα δεν ήρθε για να εξασφαλίσει ότι θα πάρουν πίσω οι δανειστές τα λεφτά τους, όπως θέλουν να πιστέψουμε. Η τρόικα ήρθε για να εξασφαλίσει ότι η δήθεν έκτακτη βαρβαρότητα θα παγιωθεί ως μόνιμο καθεστώς. Στόχος τους δεν είναι τα δανεικά. Στόχος τους είναι τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, ο δημόσιος πλούτος» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία.

«Στόχος τους είναι η ίδια η χώρα. Τη χώρα θέλουν να μετατρέψουν σε αποικία χρέους, με διαλυμένη κοινωνία, διαλυμένες αντιστάσεις, διαλυμένη θέληση, διαλυμένες σχέσεις. Αυτή είναι η πικρή αλήθεια, που πρέπει να δούμε κατάφατσα» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας και υποστήριξε ότι «μας προετοιμάζουν για παράταση του μνημονίου, από το οποίο μέχρι χθες θα φεύγαμε, που προοιωνίζεται παράταση της κοινωνικής δυστυχίας. Και μας προετοιμάζουν επίσης για νέα μνημόνια, ό, τι όνομα κι αν έχουν αυτά στο μέλλον».

Βούλτεψη: Ο κ. Τσίπρας προκαλεί συνειδητά ζημιά

Ο κ. Τσίπρας «προκαλεί συνειδητά ζημιά, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, την ώρα που όλοι γνωρίζουν πως διεξάγεται η πιο κρίσιμη διαπραγμάτευση για την ολοκλήρωση του προγράμματος» τονίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, με αφορμή την ομιλία του, στη Λαμία.

Η Σοφία Βούλτεψη κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «εξακολουθεί να υπονομεύει τη χώρα, με τον πιο ακραίο και υβριστικό τρόπο» και προσθέτει: «Ο κ. Τσίπρας τρέμει ακόμα και στη σκέψη, αγωνιά μήπως τελειώσει το μνημόνιο και μπούμε στην επόμενη μέρα και κάνει ό,τι μπορεί για να το ματαιώσει. Θέλει να ξεχάσουμε ότι οι αγορές ανατρίχιασαν από τις προτάσεις του μόλις προχθές στο Σίτι του Λονδίνου. Αλλά ο κ. Τσίπρας εν γνώσει του μίλησε έτσι στις αγορές. Για να υπονομεύσει τη διαπραγμάτευση, για να μην βγούμε από το μνημόνιο, να μην βγει η χώρα από τη δοκιμασία και να επιστρέψει στο χάος. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ τρέφεται με μνημόνια και χάος».

ΣΥΡΙΖΑ: Καμιά επικοινωνιακή κορώνα δεν μπορεί πια να τους σώσει

Ανακοίνωση- απάντηση στην κα Βούλτεψη εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ: «Η χώρα υπονομεύεται και καταστρέφεται από μια κυβέρνηση που χορεύει στο ρυθμό των δανειστών και κλείνει τα αυτιά της στη φωνή της κοινωνίας. Να είναι σίγουροι ότι καμία επικοινωνιακή κορώνα δεν μπορεί πια να τους σώσει». 

με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sponsored Post