Καναδo - Ισραηλινή γυναίκα ενδεχομένως να κρατείται όμηρος στη Συρία (ΦΩΤΟ)

Καναδo - Ισραηλινή γυναίκα ενδεχομένως να κρατείται όμηρος στη Συρία (ΦΩΤΟ)
cbs

Ο Καναδάς προσπαθεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι μία Καναδή πολίτης κρατείται όμηρος στη Συρία, ανακοίνωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

«Ο Καναδάς πραγματοποποιεί όλες τις απαραίτητες διαδικασίες» αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες και βρίσκεται σε επαφή με τις τοπικές αρχές, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος.

Δημοσιεύματα του ισραηλινού Τύπου, περιλαμβανομένης της εφημερίδας Haaretz, επικαλούνται μία ιστοσελίδα που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος και αναφέρουν ότι μία Καναδο-Ισραηλινή γυναίκα, η Τζιλ Ρόζενμπεργκ, κρατείται όμηρος.

Τα δημοσιεύματα επικαλούνται τζιχαντιστικές ιστοσελίδες και δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ισραηλινούς αξιωματούχους.

«Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω αυτό και ελπίζω να μην αληθεύει», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Μοσέ Για'αλόν σε ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο ερωτηθείς για τις πληροφορίες του Τύπου.

Η Ρόζενμπεργκ, 31 ετών, είχε δηλώσει στο Ρόιτερς ότι βρισκόταν στη Συρία τον Νοέμβριο. Πηγή που συνδέεται με τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), την κυριότερη κουρδική πολιτοφυλακή που μάχεται στη βόρεια Συρία, ανακοίνωσε στις αρχές του μήνα ότι η Ρόζενμπεργκ ήταν η πρώτη ξένη γυναίκα που εντάχθηκε στις τάξεις της και πέρασε στη Συρία για να πολεμήσει εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή