Αλλάζει χέρια ο δήμος Καισαριανής: Νέος Δήμαρχος ο Ηλίας Σταμέλος του ΚΚΕ

Αλλάζει χέρια ο δήμος Καισαριανής: Νέος Δήμαρχος ο Ηλίας Σταμέλος του ΚΚΕ
Eurokinissi

Τον πέμπτο του δήμο κέρδισε κατά τις σημερινές επαναληπτικές εκλογές στην Καισαριανή το ΚΚΕ. Νέος δήμαρχος της πόλης εκλέγεται ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ηλίας Σταμέλος ο οποίος κέρδισε τη μάχη από τον Γιώργο Κοντόσταυλο (ΣΥΡΙΖΑ) που είχε εκλεγεί στις εκλογές του Μαΐου.

Συγκεκριμένα, ο Ηλίας Σταμέλος έλαβε 3.917 ψήφους με ποσοστό 52,5%, ενώ ο Γιώργος Κοντόσταυλος έλαβε 3.682 με 48,5%. Τα λευκά ψηφοδέλτια ήταν 150 ενώ τα άκυρα 116. Δηλαδή ο Ηλίας Σταμέλος κέρδισε με διαφορά 205 ψήφων.

Όμως το ποσοστό αποχής ήταν τεράστιο και έφτασε το 67%.

Το ΚΚΕ έχει κερδίσει επίσης τους δήμους Πάτρας, Χαϊδαρίου, Πετρούπολης και Ικαρίας.

Να σημειωθεί ότι το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας είχε ακυρώσει την εκλογή του δημάρχου Καισαριανής, μετά από ένσταση της Λαϊκής Συσπείρωσης του ΚΚΕ που με επικεφαλής τον Ηλία Σταμέλο είχε βρεθεί εκτός β΄ γύρου μόνο με μία ψήφο έναντι του πρώην «πράσινου» δημάρχου Αντώνη Καμπάκα.

Στην ένστασή που έγινε δεκτή από το Δικαστήριο, το ΚΚΕ τόνιζε πως ο υποψήφιός του θα έπρεπε να έχει πάρει μέρος στον β΄ γύρο καθώς κατά την καταμέτρηση των ψήφων ακυρώθηκαν κακώς εννέα ψηφοδέλτια σε διάφορα εκλογικά κέντρα του δήμου.

To ΚΚΕ με δήλωσή του χαιρετίζει την ανάληψη καθηκόντων δημάρχου από Ηλία Σταμέλο που « αποτελεί ένα θετικό μήνυμα αγώνα και αντίστασης στις λογικές της διαχείρισης και της υποταγής στην αντιλαϊκή πολιτική, που ακολουθούν οι δημοτικές και περιφερειακές αρχές τόσο των κομμάτων της συγκυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ».

πηγή: aftodioikisi.gr , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή