Χαραμάδα επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα

Χαραμάδα επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα
Sooc

Χαραμάδα επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα ίσως και την Τετάρτη αφήνουν οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο, με την κυβέρνηση να κρατά χαμηλούς τόνους και να τονίζει επισήμως ότι «δεν έχουμε καμία ειδοποίηση».

Έχοντας στα χέρια τους τις προτάσεις της ελληνικής πλευράς, οι δανειστές είναι προφανές ότι αν αποφασίσουν να έρθουν μέσα στις επόμενες 24 ώρες θα το κάνουν προκειμένου να κλείσουν οριστικά τις οποίες εκκρεμότητες και να συμφωνήσουν σε ένα τελικό κείμενο συμφωνίας, που οδηγήσει αυτομάτως στην επόμενη αξιολόγηση και την αφετηρία της συζήτησης για την πιστοληπτική γραμμή στήριξης.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι και το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ στην τρόικα Κλάους Μαζούχ ακύρωσε την ομιλία του στο συνέδριο για την ελληνική οικονομία, έστω και αν συνεργάτες του απέδιδαν την εξέλιξη αυτή, στην συνεχιζόμενη απεργία του γερμανικού αερομεταφορέα.

Την ίδια στιγμή, ο Αντώνης Σαμαράς σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που προβλήθηκε στο 16ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ για την Ελλάδα, που διοργανώνει η Capital Link στη Νέα Υόρκη, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Ελλάδα έχει καταφέρει να εδραιώσει την οικονομία της με έναν άνευ προηγουμένου «γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο».

«Είμαστε τώρα πρώτοι στη δημοσιονομική προσαρμογή, πρώτοι σε διαρθρωτικά πλεονάσματα στην ευρωζώνη, πρώτοι κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014 στην ανάπτυξη σε όλη τη Ευρωζώνη και από τις πρώτες για τις προβλέψεις του 2015 όσον αφορά την ανάπτυξη στην Ευρώπη, ενώ σχεδιάζουμε φορολογικές μεταρρυθμίσεις ευνοϊκές για τους επενδυτές» είπε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε: «Η δική μας επιτυχημένη ιστορία (success story) στην Ευρώπη και είναι μια ευρωπαϊκή επιτυχία, που θα κάνει περήφανους όλους τους Ελληνοαμερικανούς».

Στο ίδιο οικονομικό φόρουμ ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος John Paulson, ιδρυτής της Paulson & Co. Inc., που συμμετέχει με σημαντικά ποσοστά άνω του 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της Eurobank και της EYΔΑΠ, πρότεινε αναβολή των εκλογών και συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, ως αναγκαία προϋπόθεση για την πολιτική σταθερότητα στη χώρα.

Μάλιστα, ο κ.Paulson συνέδεσε άμεσα τα οποία επιχειρήματα-επενδυτικά του σχέδια στη χώρα μας, με την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας.

Δημοφιλή