ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/12/2014 09:32 EET | Updated 03/12/2014 10:06 EET

Ένταση μεταξύ ΜΑΤ και ατόμων με αναπηρία στο υπουργείο Οικονομικών

HuffPost Greece

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ αστυνομικών των ΜΑΤ και ατόμων με αναπηρία που, στο πλαίσιο διαμαρτυρίας προσπάθησαν να πλησιάσουν το υπουργείο Οικονομκών, διασπώντας τον αστυνομικό κλοιό.

Τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις ζητούν μέτρα προστασίας αυτών και των οικογενειών τους από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

Σαμαράς: Χρέος και προτεραιότητα να αποκαταστήσουμε τις αδικίες

Σε δήλωση του για τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία προέβη ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς.

«Η Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία, αναδεικνύει το χρέος που έχουμε όλοι, κάθε μέρα του χρόνου, απέναντι σε συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες. Χρέος που γίνεται ακόμη πιο βαρύ στις δύσκολες μέρες που έφερε η οικονομική κρίση στον Τόπο μας».

«Πολιτεία και πολίτες υποχρεούμαστε να εξαντλήσουμε κάθε προσπάθεια για την εξασφάλιση ίσων δικαιωμάτων στα Άτομα με Αναπηρία, τη διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους, την προσβασιμότητά τους παντού. Ιδίως μάλιστα στην Παιδεία, την Υγεία, τον Πολιτισμό και την Εργασία».

«Τώρα που η οικονομία μας σταθεροποιείται, αποτελεί χρέος και προτεραιότητά μας να αποκαταστήσουμε με ταχείς ρυθμούς και τις αδικίες που προκάλεσε η κρίση».

«Στόχος μας είναι να μπει τέλος σε κάθε αποκλεισμό και να διασφαλιστεί η πιο πλατιά κοινωνική συμμετοχή των Ατόμων με Αναπηρία, αλλά και η ενεργός συμμετοχή τους σε κάθε διαδικασία λήψης αποφάσεων. Ας ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας στην ίδια κατεύθυνση».

Sponsoed Post