ΕΙΔΗΣΕΙΣ
04/12/2014 14:26 EET | Updated 04/12/2014 17:23 EET

Σαμαράς - Βενιζέλος, νέα συνάντηση την Παρασκευή πριν την ψήφιση του προϋπολογισμού

sooc

Νέα συνάντηση θα έχουν την Παρασκευή, στις 9πμ, Πρωθυπουργός και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης με βασικό αντικείμενο την αξιολόγηση των τελευταίων εξελίξεων στο «μέτωπο» της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Η συνάντηση των κκ Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου, διεξάγεται τη στιγμή που η Τρόικα πιέζει για τη λήψη μέτρων προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα, ενώ το Μαξίμου φαίνεται να τα απορρίπτει. Στο «τραπέζι» της συζήτησης θα μπουν εκ των πραγμάτων όλα τα ανοιχτά ζητήματα, υπό το πρίσμα και της ψήφισης του προϋπολογισμού το βράδυ της Κυριακής. Τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα προκειμένου να επιστρέψει στην Αθήνα, μέτρα που απορρίπτονται -όπως φαίνεται- από την κυβέρνηση.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως αμφότεροι είχαν τηλεφωνικές επικοινωνίες και επαφές με Ευρωπαίους ηγέτες και ανώτατους αξιωματούχους της Κομισιόν.

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο κ.Βενιζέλος είχε υποστηρίξει πως η δυσπιστία των εταίρων εδράζεται σε «βαθιά πολιτικούς λόγους» κάνοντας λόγο για «επιφυλακτικότητα» από πλευράς των δανειστών να επιτρέψουν να συνεχίσει η χώρα την πορεία της χωρίς μνημόνιο και επιτήρηση.

Όπως τόνισε δε, οι αναγκαίες εγγυήσεις που ζητούν οι εταίροι «θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια». Από το περιβάλλον του όμως έσπευσαν να διευκρινίσουν πως ο κ.Βενιζέλος δεν εννοεί προσφυγή στις κάλπες εξηγώντας ότι ο κ. Βενιζέλος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για επίσπευση της διαδικασίας εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας μόνο εάν δεν υπάρξει συμφωνία με την τρόικα. Εξάλλου ο Αντώνης Σαμαράς έσπευσε να «βάλει φρένο» στη συζήτηση περί πρόωρων εκλογών.