ΔΙΕΘΝΕΣ
09/12/2014 13:47 EET

Χιλιάδες Γερμανοί στους δρόμους ενάντια στον ισλαμικό φανατισμό

Jens Schlueter via Getty Images
DRESDEN, GERMANY - DECEMBER 8: Supporters of the Pegida movement take part in a rally on December 8, 2014 in Dresden, Germany. Pegida is an acronym for 'Patriotische Europaeer Gegen die Islamisierung des Abendlandes,' which translates to 'Patriotic Europeans Against the Islamification of the Occident,' and has quickly gained a spreading mass appeal by demanding a more restrictive policy on Germany's acceptance of foreign refugees and asylum seekers. While Pegida disavows xenophobia in its public

Χιλιάδες Γερμανοί διαμαρτύρονται εδώ και μήνες ενάντια στον «εξισλαμισμό» της χώρας.

Το βράδυ της Δευτέρας στη Δρέσδη, περίπου 10.000 άτομα έλαβαν μέρος στην τελευταία αντι-Ισλαμική επίδειξη που διοργανώθηκε από τους Πατριώτες Ευρωπαίους κατά της ισλαμοποίησης της Δύσης (Pegida).

Το «Pegida» επιθυμεί να αποστασιοποιηθεί από νεοναζιστικές ομάδες της χώρας και στη σελίδα του στο Facebook δηλώνει ότι έχει ως στόχο να εξασφαλίσει ότι όλα τα «παιδιά των Γερμανών μπορούν να μεγαλώσουν σε ένα κοσμοπολίτικο και φιλικό έθνος» και πως «αρνείται να επιτρέψει την εξάπλωση δραστηριοτήτων από ομάδες όπως το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ-Κάιντα στην Ευρώπη».

Αρκετές διαδηλώσεις γίνονται σε όλη τη χώρα, αρχής γενομένης με ένα συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία τον Οκτώβριο.

Έγιναν όμως και διαδηλώσεις που αντιτίθενται στην πρόσκληση ενάντια στον «εξισλαμισμό» της χώρας. Η Deutsche Welle αναφέρει ότι στις αρχές του Δεκεμβρίου περίπου 500 διαδηλωτές σταμάτησαν άλλους 80 αντι-Ισλάμιστές διαδηλωτές στο Kassel.

Οι διαμαρτυρίες γίνονται με αφορμή μίας πρότασης που κατέθεσε το κυβερνών κόμμα της Βαυαρίας, η Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU, σύμφωνα με το οποίο οι μετανάστες θα πρέπει να μιλούν γερμανικά όχι μόνο δημόσια αλλά και στο σπίτι.

Το σχέδιο νόμου έχει προκαλέσει οργή με πολλούς να χρησιμοποιούν τα social media για να εκφράσουν τη διαφωνία τους.

Οι χρήστες του Twitter σχολιάζουν το θέμα, χρησιμοποιώντας το hashtag #YallaCSU. Το «Yalla» είναι αραβική λέξη που μεταφράζεται ως «πάμε».

πηγή: International Business Times

Sponsored Post