ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/12/2014 05:58 EET | Updated 09/12/2014 06:06 EET

Ανδρέας Λοβέρδος: Η υποψηφιότητα για τη Προεδρία να είναι υπερκομματική

sooc

Ανδρέας Λοβέρδος: Η υποψηφιότητα δεν μπορεί να είναι στενά κομματική

«Η υποψηφιότητα για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας πρέπει να καλύπτει περισσότερους από έναν πολιτικούς χώρους, να ενώνει και μην χωρίζει» τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Παιδείας , Ανδρέας Λοβέρδος τονίζοντας «Διεκδικούνται 180 βουλευτές και αυτό σημαίνει ότι η υποψηφιότητα δεν μπορεί να είναι στενά κομματική. Αναζητούνται ψήφοι και από άλλα κόμματα και από ανεξάρτητους βουλευτές που είναι πάρα πολλοί και έχουν προέλθει από πολλά κόμματα. Συνεπώς πρέπει να είναι μία υποψηφιότητα που να καλύπτει περισσότερες τους ενός πολιτικούς σχηματισμούς». Εμφανίστηκε μάλιστα θετικός στο ενδεχόμενο να υπάρξει για πρώτη φορά ως υποψήφια για την Προεδρία, μια γυναίκα.

Εστιάζοντας στην απόφαση της κυβέρνησης να επισπεύσει τη διαδικασία της προεδρικής εκλογής, υποστήριξε πως ο ίδιος δεν αιφνιδιάστηκε άλλα αντιθέτως ήταν και δική του πρόταση προς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. «Είμαστε εντός των συνταγματικών προθεσμιών...Εγώ είχα μία συζήτηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και είπα ότι αφού ανοίξαμε το θέμα πρέπει να το κλείσουμε το συντομότερο δυνατόν...Το 17 Δεκεμβρίου, λοιπόν, είναι άριστο και ότι ήταν να γίνει στις 7 Φεβρουαρίου, ας γίνει τώρα για να μην χαθεί ούτε μία ημέρα από το έτος 2015, που προσδοκούμε 2,9% ανάπτυξη».

Σημείωσε δε πως η εξέλιξη αυτή δεν συνιστά «εκβιασμό βουλευτών...διότι όπως προανέφερα είμαστε εντός της συνταγματικής προθεσμίας. Δε νομίζω να εκφράσει κανείς κάτι τέτοιο, αλλά αν το πει δεν θα έχει δίκιο».

Ο Γ.Παπανδρέου θα ψηφίσει για ΠτΔ, δεν προλαβαίνει να κάνει κόμμα

Τέλος σε ό,τι αφορά τον Γιώργο Παπανδρέου, σημείωσε πως έχει εδώ και καιρό δηλώσει πως «δεν υπήρχε ούτε μία στο εκατομμύριο περίπτωση να μην ψηφίσει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θεωρώ ότι ο Παπανδρέου δεν έχει στο μυαλό του την ίδρυση κόμματος. Εμείς προχωρούμε σε αυτή την διαδικασία χωρίς εσωκομματικά προβλήματα. Νομίζω ότι αφού θα βγάλουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε λίγες μέρας, μετά οι πολιτικές εξελίξεις θα είναι ανοιχτές, αλλά στον χώρο μας δεν μας απειλεί η ίδρυση νέου κόμματος, αλλά αυτό που θέλουμε είναι τη συνοχή μας. Αν δεν βγει Πρόεδρος και πάμε σε βουλευτικές εκλογές νομίζω ότι οι συζητήσεις αυτές δεν θα έχουν νόημα διότι κανείς δεν θα προλαβαίνει να κάνει τίποτα».