ΕΙΔΗΣΕΙΣ
09/12/2014 09:18 EET | Updated 09/12/2014 09:41 EET

Αλέξης Τσίπρας: Απονενοημένο διάβημα από την κυβέρνηση που οδηγεί σε πρόωρες κάλπες

«Απονενοημένο διάβημα» χαρακτηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας την κίνηση της κυβέρνησης «να επισπεύσει τις εκλογές» κάτι που γίνεται πράξη με την επίσπευση της προεδρικής εκλογής.

Από το βήμα εκδήλωσης του κόμματος για την παρουσίαση την προτάσεων του για τον τουρισμό, ο κ.Τσίπρας υποστήριξε πως οι κινήσεις της κυβέρνησης αποτελούν «παραδοχή από όλες τις πλευρές ότι υπάρχει πολιτικό αδιέξοδο». «Η επίσπευση των διαδικασιών για τη προεδρική εκλογή από μια Βουλή πολιτικά απονομιμοποιημένη, αλλά και αδύναμη να δώσει την ευρεία συναίνεση που απαιτεί ο νομοθέτης για την εκλογή ΠτΔ, ουσιαστικά ισοδυναμεί με επίσπευση των διαδικασιών που θα οδηγήσουν στη λαϊκή ετυμηγορία» ανάφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα υποστήριξε πως «στις 29 Δεκέμβρη τερματίζεται η καταστροφική δράση της δικομματικής κυβέρνησης των μνημονίων» και ότι «το νέο έτος θα φέρει τη λαϊκή κυριαρχία και μια ισχυρή εντολή για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».

Σε κάθε περίπτωση «Η επίσπευση των διαδικασιών, κάτι που επί της ουσίας εδώ και καιρό ζητά η αντιπολίτευση, με τη κυβέρνηση να το αρνείται ως δήθεν πρόταση αποσταθεροποίησης και αβεβαιότητας, έγινε χθες πρωτοβουλία της κυβέρνηση εξ ανάγκης και όχι από επιλογή. Γιατί η πολιτική της έχει φτάσει πια σε καταστροφικά αδιέξοδα. Γιατί η αντίδραση της κοινωνίας σ' αυτή την πολιτική έχει προσλάβει καθολικό χαρακτήρα. Ο λαός και οι πολίτες είναι που υποχρεώνουν τη συγκυβέρνηση σ' αυτή την αναδίπλωση και τη φυγή προς τα μπρος. Κι από την άποψη αυτή, η επίσπευση των εξελίξεων αποτελεί μια σημαντική λαϊκή και δημοκρατική νίκη».

Εκτίμησε δε πως στις επικείμενες εκλογές θα αντιπαρατεθούν δυο ξεκάθαρα εναλλακτικά πολιτικά σχέδια για τη χώρα, δηλαδή αυτό το Αντώνη Σαμαρά «που θέλει το Μνημόνιο καθεστώς» και αυτό του ΣΥΡΙΖΑ, «με συγκεκριμένα και σταθερά βήματα, με σιγουριά και ασφάλεια, από την πρώτη μέρα της νέας διακυβέρνησης όπως το περιγράψαμε στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης».