ΔΙΕΘΝΕΣ
09/12/2014 03:03 EET

Τι δήλωσε η Uber για τον βιασμό της κοπέλας στο Νέο Δελχί

Adam Berry via Getty Images
BERLIN, GERMANY - SEPTEMBER 02: In this photo illustration, a woman uses the Uber app on an Samsung smartphone on September 2, 2014 in Berlin, Germany. Uber, an app that allows passenger to buy rides from drivers who do not have taxi permits, has had its UberPop freelance driver service banned in Germany after a complaint by Taxi Deutschland, a trade association of taxi drivers in the country. The company, which operates in 42 countries over 200 cities worldwide, plans to both appeal the decision made by a court in Frankfurt as well as, at the risk of heavy fines, continue its services in Germany until a final decision has been made on the matter. (Photo by Adam Berry/Getty Images)

Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ταξί Uber απαγορεύτηκε στο Νέο Δελχί μετά την κατηγορία μίας 25χρονης γυναίκας για βιασμό από συνεργαζόμενο οδηγό της υπηρεσίας.

Η κοπέλα κατήγγειλε ότι χρησιμοποίησε την υπηρεσία Uber για να επιστρέψει στο σπίτι της μετά από δείπνο και κατέθεσε μήνυση στον οδηγό κατηγορώντας τον πως την βίασε .

Τι δήλωσε η Uber:

Ο CEO της Uber, Travis Kalanick εξέδωσε την εξής ανακοίνωση με αιχμές για τις αρχές της πόλης: «Αυτό που συνέβη στο Νέο Δελχί είναι τρομακτικό. Οι καρδιές όλης της ομάδας μας είναι με το θύμα αυτού του απεχθούς εγλήματος. Θα κάνουμε τα πάντα, επαναλαμβάνω τα πάντα, για να βοηθήσουνμε ωστε να έρθει ο δράστης αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη και να βοηθήσουμε το θύμα και την οικογένειά του να αναρρώσει.

Θα δουλέψουμε με την κυβέρνηση ωστε να θεσπιστούν σαφείς έλεγχοι για το ιστορικό (των οδηγών) που σήμερα απουσιάζουν από το πρόγραμμά τους σχετικά με την αδειοδότηση εμπορικών μεταφορών. Ακόμα, θα συνεργαστούμε στενά με τις ομάδες που προωθούν την ασφάλεια των γυναικών στο Νέο Δελχί και γενικά σε όλη τη χώρα και θα επενδύσουμε σε τεχνολογικές μεθόδους για να κάνουμε το Νέο Δελχί μία ασφαλέστερη πόλη».

Ενώ o 32χρονος οδηγός είχε εμπλακεί σε υπόθεση βιασμού το 2011, οι αστυνομικές αρχές του Νέου Δελχί είχαν εκδόσει έγγραφο που δηλώνει το αντίθετο:

Πάντως ο πρώην αντιπρόεδρος της Uber Εμίλ Μάικ είχε προτείνει στην εταιρεία «να διαθέσει 1 εκατ. δολάρια για να προσλάβει ερευνητές οι οποίοι θα ξεψαχνίζουν τις προσωπικές ζωές όσων δημοσιογράφων ασκούν κριτική στην Uber για να «βγάζουν τ’ άπλυτά τους στη φόρα”».

πηγή: Times of India