Τα Χριστουγεννιάτικα bazaar της εβδομάδας

Χριστουγεννιάτικα μπαζάρ (Μέρος Β')
Shutterstock / Syda Productions

Τα Χριστουγεννιάτικα μπαζάρ συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα. H HuffPost Greece επέλεξε και παρουσιάζει πέντε μπαζάρ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Η ΜΚΟ Κέντρο Ζωής, που υποστηρίζει τους φορείς HIV/AIDS, με αφορμή το καθιερωμένο Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ, γεμίζει με ιδιαίτερα ρούχα, αξεσουάρ, καλλυντικά, βιβλία και συλλεκτικά αντικείμενα. Μέσα από το μπαζάρ, δίνει ένα δυνατό μήνυμα ζωής, αλληλεγγύης και ελπίδας σε όσους έχουν ανάγκη. Όλα τα προϊόντα είναι προσφορά από επώνυμους Ελληνικούς και ξένους οίκους μόδα. Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση για το θέμα του HIV/AIDS που μας αφορά όλους και ταυτόχρονα η οικονομική ενίσχυση του Κέντρου Ζωής για την σωστή και αποτελεσματική λειτουργία του.

Που: Κέντρο Ζωής, Ιερά Οδός 42, 1ος όροφος, Κεραμεικός

Πότε: 13- 14 Δεκεμβρίου, 10:00-18:00

Με αφορμή τα τρία χρόνια λειτουργίας, το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ), διοργανώνει ένα Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ για μικρούς και μεγάλους. Οι επισκέπτες θα μπορούν να γίνουν εθελοντές αιμοδότες ενώ τα παιδιά μπορούν να παρακολουθήσουν την θεατρική παράσταση που ετοίμασε η θεατρική ομάδα του Ιατρείου. Την ίδια μέρα με το παζάρι, το ΜΚΙΕ ενώνει τις δυνάμεις του με την Τράπεζα Αίματος «Δημήτρης Βλων» και με πρωταρχικό σκοπό τη διάδοση της ανιδιοτελούς προσφοράς συνδιοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία. Ενεργοποιηθείτε ως εθελοντές αιμοδότες, με τη βοήθεια της μονάδας του τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος «ΣΩΤΗΡΙΑ» που θα βρίσκεται από τις 9.00π.μ έως τις 13.30μ.μ στον χώρο του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού.

Που: ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ, δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού (εντός της πρώην Αμερικάνικης Βάσης Ελληνικού).

Πότε: 14 Δεκεμβρίου, 10:00-18:00

Τα έσοδα του Χριστουγεννιάτικου μπαζάρ της Ελληνικής φιλοζωικής εταιρείας θα διατεθούν για την ενίσχυση του σωματείου που με την 35η δράση του βοηθά όσα ζώα έχουν ανάγκη προστασίας ή περίθαλψης.

Που: Πολεμικό Μουσείο, Βασ. Σοφίας & Ριζάρη 2, Αθήνα

Πότε: 13Δεκεμβρίου (12:00- 20:00), 14 Δεκεμβρίου (9:00- 19:00), 15 Δεκεμβρίου (9:00- 18:00)

Η Πορεία Αγάπης διοργανώνει χριστουγεννιάτικο παζάρι για την ενίσχυση της προσπάθειας σίτισης και περίθαλψης ορφανών παιδιών και απόρων. Στο παζάρι θα βρει κανείς χειροποίητα κοσμήματα, στολίδια, δώρα αλλά και υπέροχες γεύσεις όπως γλυκίσματα, πίτες, μέλι, αγνό λάδι, σπιτικό κρασί, γλυκά του κουταλιού, ζεστό ψωμί, σοκολατάκια και πολλά άλλα κεράσματα σε ζεστή γιορτινή ατμόσφαιρα.

Που: Βουλγαροκτόνου 27Ακαι Χαριλάου Τρικούπη 134, 3ος όροφος, Αθήνα

Αριστοτέλους 26, 6ος όροφος, Θεσσαλονίκη

Πότε: 13- 14 Δεκεμβρίου, 10:00- 22:00

Στο ετήσιο παζάρι του Συλλόγου Φίλων-Εθελοντών της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης θα βρείτε χριστουγεννιάτικα δώρα, διακοσμητικά, κεριά, κεραμικά, κοσμήματα, ρούχα, παραδοσιακά γλυκά και σημειωματάρια/ λευκώματα. Όλα τα είδη είναι φτιαγμένα στα εργαστήρια του Συλλόγου από τα παιδιά.

Που: Ξενοδοχείο Mediterranean Palace, στην αίθουσα «Ποσειδώνας», οδός Σαλαμίνος 3, Θεσσαλονίκη

Πότε: 17- 18 Δεκεμβρίου, 10.00- 21.00