Ιράκ: Δώδεκα νεκροί πολιτοφύλακες σε επίθεση ισλαμιστών

Ιράκ: Δώδεκα νεκροί πολιτοφύλακες σε επίθεση ισλαμιστών
Φωτογραφία Αρχείου
Φωτογραφία Αρχείου
ASSOCIATED PRESS

Δώδεκα σιίτες της ιρακινής πολιτοφυλακής σκοτώθηκαν σήμερα σε περιοχή βόρεια της Βαγδάτης από επίθεση αυτοκτονίας και τα πυρά όλμων και αυτόματων όπλων των ισλαμιστών μαχητών, ενώ άλλοι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ιρακινή πρωτεύουσα από μια σειρά βομβιστικών ενεργειών, όπως ανέφεραν στρατιωτικές και ιατρικές πηγές.

Οι σιίτες πολιτοφύλακες σκοτώθηκαν όταν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν ένα θωρακισμένο όχημα μάχης Humvee και αφού το παγίδευσαν με εκρηκτικά το οδήγησαν σε ένα σχολείο το οποίο είχαν μετατρέψει σε βάση οι σιίτες πολιτοφύλακες κοντά στην περιοχή Ντίτζλα, 20 χιλιόμετρα νότια της πόλης Σαμάρα.

Ακολούθησε επίθεση με όλμους και αυτόματα όπλα όπως ανέφερε μια πηγή του κέντρου επιχειρήσεων της Σαμάρα επισημαίνοντας ότι οι συγκρούσεις συνεχίζονται.

Εν τω μεταξύ σε περιοχές γύρω από την ιρακινή πρωτεύουσα, από εκρήξεις βομβών σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι 23, σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές. Ένας στρατιώτης σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας που ήταν τοποθετημένη στην άκρη του δρόμου βόρεια της Βαγδάτης, ενώ δύο άμαχοι σκοτώθηκαν μετά από έκρηξη που έγινε σε γεωργική περιοχή νότια της ιρακινής πρωτεύουσας. Μια τρίτη βόμβα που εξερράγη σε εμπορικό δρόμο επίσης στα νότια της Βαγδάτης, σκότωσε άλλους τρεις αμάχους.

Στο δυτικό Ιράκ και στη σουνιτική επαρχία Άνμπαρ μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν σε ένα στρατιωτικό φυλάκιο της πόλης Γκάρμα. Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στις μάχες με τους τζιχαντιστές.

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους που εκτός των στρατιωτικών θέσεων επιτίθενται επίσης σε οικονομικές και γεωργικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, πήραν υπό τον έλεγχό τους ένα εργοστάσιο παραγωγής αλεύρων και μια εγκατάσταση αποθήκευσης πατάτας.

(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή