Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για εκλογές μέσα στον Ιανουάριο

Ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για εκλογές μέσα στον Ιανουάριο
SOOC

Στην αντεπίθεση ετοιμάζεται πλέον να περάσει ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το αρχικό «μούδιασμα» της είδησης για την επίσπευση της προεδρικής εκλογής. Η «υποδοχή» που έτυχε από ανεξάρτητους βουλευτές η υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμου προκάλεσε ικανοποίηση και ενίσχυσε την πεποίθηση, που πλέον θα προσπαθήσουν να εδραιώσουν και στη βάση του κόμματος, πως οι πρόωρες κάλπες είναι πολύ κοντά.

Σε αυτή τη λογική, το κόμμα ουσιαστικά τίθεται σε εκλογική ετοιμότητα και κινητοποιεί όλες του τις δυνάμεις καθώς τα μέσα Ιανουαρίου οπότε εκτιμούν πως θα διεξαχθούν οι εκλογές- μετά την αποτυχία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας- είναι πολύ κοντά.

Από τα βασικά ζητήματα τα οποία θα πρέπει να «τρέξει» ο ΣΥΡΙΖΑ υπό αυτό το πρίσμα, είναι σαφώς η συγκρότηση των ψηφοδελτίων- θέμα το οποίο αναμένεται να ανοίξει και επίσημα πια στην σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας- αλλά και ζητήματα που αφορούν το πρόγραμμα του κόμματος. Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά πως οι 180 βουλευτές δεν πρόκειται να βρεθούν, σε αυτή την «προεκλογική» περίοδο θα εστιάσει στη δική του εναλλακτική, ριζοσπαστική πρόταση για την πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση αλλά και από τα μνημόνια. Στο τομέα αυτό όμως απαιτείται πολύ δουλειά καθώς όπως καλά γνωρίζουν στο κόμμα, υπάρχουν και παραφωνίες και ζητήματα τα οποία θα πρέπει να «επικοινωνήσουν» καλύτερα στο ελληνικό λαό σχετικά με τις θέσεις τους για την οικονομία.

Φυσικά, αναμένεται να συνεχιστούν οι επαφές και οι ζυμώσεις με ανεξάρτητους βουλευτές ενώ με ενδιαφέρον παρακολουθούν και τις όποιες εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ αφού ο διάλογος που είχε ξεκινήσει με τα δύο κόμματα ήταν ιδιαίτερα καρποφόρος αλλά σαφώς πλέον απαιτείται ένας επαναπροσδιορισμός υπό τα νέα πιεστικά δεδομένα που έχουν προκύψει.

Τέλος κατά τη συνεδρίαση της ΠΓ την Τρίτη, υπό την προεδρία του Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Βίτσα, συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τις στελεχών στα ΜΜΕ προς αποφυγή παραφωνιών και δημόσιων τοποθετήσεων που θα συνιστούν αυτογκόλ και όλα αυτά έχοντας πάντα κατά νου στην Κουμουνδούρου πως αναμένεται να δεχθούν σκληρή, πολυμέτωπη επίθεση κυρίως στα θέματα της οικονομίας.

Δημοφιλή