ΔΙΕΘΝΕΣ
11/12/2014 02:38 EET

Βεντέτα στο Πακιστάν κράτησε 28 χρόνια. Ξεκληρίστηκε οικογένεια για λόγους τιμής

WAKIL KOHSAR via Getty Images
An Afghan labourer wields an axe at a firewood yard in Kabul on December 2, 2014.The demand for firewood is increasing as cooler weather begins to take hold in the war-weary nation. AFP PHOTO/Wakil Kohsar (Photo credit should read WAKIL KOHSAR/AFP/Getty Images)

Ένα ζευγάρι Πακιστανών και τρία από τα τέσσερα παιδιά τους σκοτώθηκαν με τσεκούρι σε μία επίθεση για «λόγους τιμής».

Πιστεύεται ότι το έγκλημα διαπράχθηκε ως εκδίκηση από την οικογένεια της 60χρονης Φατιμά, γιατί επέλεξε να ξαναπαντρευτεί πριν 28 χρόνια με έναν ξάδερφό της.

Η κόρη του ζευγαριού που κατάφερε να επιβιώσει δήλωσε στις αρχές πως τέσσερα μέλη της οικογένειας της Φατιμά ταξίδεψαν από τη Βαγδάτη μέχρι την πόλη Jhan οπλισμένοι με στιλέτα και τσεκούρια. Την ώρα της δολοφονίας τα μέλη της οικογένειας προσπαθούσαν να σώσουν ο ένας τον άλλον, αλλά αυτό ήταν αδύνατο λόγω του οπλισμού.

Ο λόγος που η επίθεση έγινε μετά από τόσα χρόνια δεν είναι σαφής. Οι δολοφονίες όμως για λόγους τιμής είναι μία ευρέως διαδεδομένη πρακτική στο Πακιστάν.

Στην πραγματικότητα, από τα 5.000 εγκλήματα τιμής που συμβαίνουν διεθνώς κάθε χρόνο, περίπου τα 1.000 είναι στο Πακιστάν, και 1.000 στην Ινδία.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Πακιστάν ανέφερε πως 943 γυναίκες πέθαναν για λεγόμενα εγκλήματα τιμής το προηγούμενο έτος, ενώ η Διεθνής Αμνηστία ανέφερε 960 εγκλήματα τιμής στο Πακιστάν το 2010.

πηγή: International Business Times

Sponsoed Post