ΕΙΔΗΣΕΙΣ
12/12/2014 11:00 EET | Updated 12/12/2014 11:27 EET

«Αποικιοκρατική παρέμβαση» η δήλωση Γιούνκερ για την Αριστερή Πλατφόρμα.Τι λέει η Κουμουνδούρου

sooc

Συντονισμένη προσπάθεια των υπερασπιστών των μνημονίων «βλέπει» ο ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ ενώ σαφώς πιο επιθετική είναι η αντίδραση της Αριστερής Πλαφόρμας η οποία κάνει ευθέως λόγο για «ωμή αποικιοκρατική παρέμαβαση» στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

Συγκεκριμένα, η Αριστερή Πλατφόρμα, οι θέσεις της οποίας εκφράζονται στην ιστοσελίδα iskra.gr, στο κεντρικό της άρθρο, κάνει λόγο για μία «απροκάλυπτη επέμβαση στις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις της Ελλάδας με τον κ.Γιούνκερ να καλεί, όπως τονίζουν, «τους Έλληνες να ψηφίσουν σε ενδεχόμενο εκλογών... τον Αντ. Σαμαρά και τον Ευ. Βενιζέλο». Συνδέουν μάλιστα αυτή την «αποικιοκρατική παρέμβαση Γιούνκερ» με πρόσφατη δήλωση της εκπρόσωπου της Κομισιόν Ανίκα Μπράιτχαρτ, η οποία «έσπευσε ευθέως να στηρίξει την υποψηφιότητα του ''ευρωπαίου'' Στ. Δήμα για την Προεδρία της Δημοκρατίας» αλλά και με την επίσης «ωμή» όπως τη χαρακτηρίζουν, παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας, Φ.Στάινμάγερ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμως δεν σχολίαζαν τη δήλωση Γιούνκερ, στελέχη του όμως τόνιζαν πως είναι αυτονόητο οι δυνάμεις που υπεραμύνονται των μνημονίων να συστρατεύονται και να αλληλοϋποστηρίζονται. Προφανώς, όπως τόνιζαν, με αυτή η λογική προχώρησε και ο κ.Γιούνκερ στη συγκεκριμένη δήλωση - παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική σκηνή, προκειμένου να στηρίξει τον Αντώνη Σαμαρά.

Τονίζουν όμως παράλληλα πως ο πρόεδρος της Κομισιόν έχει και έναν παραπάνω λόγο να μην θέλει να δει τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία καθώς είναι γνωστές οι θέσεις του κόμματος για τη φοροδιαφυγή, θέμα που όπως αναφέρουν με νόημα «απασχολεί και αγγίζει πολύ τον κ.Γιούνκερ μετά τις υποθέσεις που αποκαλύφθηκαν για ρόλο του Λουξεμβούργου, την περίοδο που ήταν ο ίδιος Πρωθυπουργός».

Την ίδια στιγμή όπως αναφέρουν, στην Ευρώπη τόσο η κοινή γνώμη όσο και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι δεν έχουν καμία πρόθεση να επιδείξουν ασέβεια στις αποφάσεις του ελληνικού λαού ενώ παράλληλα είναι επίσης σημαντικός ο αριθμός των Ευρωπαίων αξιωματούχων που επιθυμούν μια αλλαγή στην ΕΕ. Μπορεί όχι απαραίτητα προς την ίδια κατεύθυνση με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά σίγουρα ενάντια στη σκληρή λιτότητα και τα μνημόνια.

Sponsored Post