ΔΙΕΘΝΕΣ
12/12/2014 13:07 EET

Η Microsoft δέχεται τα Bitcoins

ASSOCIATED PRESS
Robocoin CEO Jordan Kelly stands with the Robocoin machine, the world's first bitcoin kiosk (ATM) for buying and selling popular and controversial digital currency, during a demonstration on Capitol Hill in Washington, Tuesday, April 8, 2014. (AP Photo/Pablo Martinez Monsivais)

Η αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας και λογισμικού, Microsoft ανακοίνωσε, ότι αρχίζει να δέχεται πληρωμές που θα γίνονται με το ηλεκτρονικό νόμισμα Bitcoin, σύμφωνα με την εξειδικευμένη, σε θέματα τεχνολογίας, ιστοσελίδα computerworld.

Η Microsoft θα επιτρέπει στους χρήστες των ηλεκτρονικών «καταστημάτων» της για προϊόντα Windows, «έξυπνα» κινητά με λειτουργικό σύστημα Windows Phone, αλλά και της παιχνιδομηχανής Xbox να πληρώσουν για την αγορά αγαθών σε Bitcoins. Με λίγα λόγια, οι χρήστες θα μπορούν να προσθέσουν ρευστότητα στους λογαριασμούς στη Microsoft με Bitcoins και στη συνεχεία θα μπορούν να αγοράσουν εφαρμογές, προγράμματα και ηλεκτρονικά παιχνίδια από τα ηλεκτρονικά «καταστήματα» της εταιρείας.

«Η χρήση ψηφιακών νομισμάτων, όπως το Bitcoin, παρότι ακόμη δεν είναι ευρέως διαδεδομένη τακτική, είναι μια τάση που συνεχώς ενισχύεται» τόνισε ο αντιπρόεδρος της Microsoft, Έρικ Λόκαρντ. «Αναμένουμε, ότι η ανάπτυξη του συγκεκριμένου τομέα θα συνεχιστεί και για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να επιτρέψουμε στους χρήστες μας να χρησιμοποιήσουν Bitcoins προκειμένου να αγοράσουν προϊόντα και να πληρώσουν για υπηρεσίες μας».

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Sponsored Post