Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδικάζει για επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία
sooc/Menelaos Myrillas

Την επίθεση στην ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα καταδικάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «Τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας καταδίκασαν κατά τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο την τρομοκρατική επίθεση εναντίον της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα, στις 12 Δεκεμβρίου, όταν "ντουζίνες" πυροβολισμών ρίχτηκαν κατά του κτηρίου της Πρεσβείας και υπογράμμισαν την ανάγκη όπως οι δράστες προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Μέλη του Συμβουλίου επαίνεσαν την αντίδραση της Κυβέρνησης της Ελλάδας στο συμβάν, συμπεριλαμβανομένων της κατηγορηματικής καταδίκης και της άμεσης έναρξης έρευνας σχετικά με το συμβάν».

Παράλληλα όπως τονίζεται, το Σ.Α η τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές και εκδηλώσεις της, αποτελεί μία από τις πλέον σοβαρές απειλές κατά της ειρήνης και της ασφάλειας και «η όποια τρομοκρατική ενέργεια είναι πράξη εγκληματική και αδικαιολόγητη, ανεξαρτήτως κινήτρων, οποτεδήποτε και από τον οποιονδήποτε διαπραχθεί».

Τέλος τα μέλη Σ.Α. «επαναβεβαίωσαν την ανάγκη να καταπολεμήσουν (την τρομοκρατία) με όλα τα μέσα, σύμφωνα με την Χάρτα των Ηνωμένων Εθνών και με όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο, ειδικότερα όσον αφορά τα διεθνή ανθρώπινα δικαιώματα, τους πρόσφυγες και το ανθρωπιστικό δίκαιο ως απειλές κατά της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας που προέρχονται από τρομοκρατικές ενέργειες».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή