ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/12/2014 09:20 EET | Updated 16/12/2014 12:54 EET

Δημοσκοπήσεις και το τελευταίο δεκαπενθήμερο «θέλει» ο ΣΥΡΙΖΑ

sooc

Τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων και το τελευταίο 15θημερο πριν τις εθνικές εκλογές- οι οποίες στον ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πως θα διεξαχθούν το προσεχές διάστημα- ζητά η Κουμουνδούρου. Το αίτημα αυτό μάλιστα εντάσσεται στο πλαίσιο και της ενισχυμένης κατά το τελευταίο διάστημα, εκτίμησης του κόμματος πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξασφαλίσει την αυτοδυναμία και σε καμία περίπτωση τα στελέχη του δεν θα ήθελαν να δουν δημοσκοπήσεις που στο παρά πέντε της κάλπης εμφανίζουν «υποχώρηση» της δυναμικής του.

Κατά την άτυπη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον εκπρόσωπο Τύπου, Πάνο Σκουρλέτη, το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας και υπεύθυνος για θέματα δημοσκοπήσεων, κ.Πουλάκης αναφέρθηκε στο συγκεκριμένο θέμα. Μάλιστα όπως δήλωσε η άρση της απαγόρευσης δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων τις τελευταίες 15 ημέρες πριν τις εκλογές συζητήθηκε και με το προεδρείο του Συνδέσμου Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς, η οποία είναι σύμφωνη με τη θέση αυτή. Σημειώνεται, πως με νομοθετική ρύθμιση ο περιορισμός δημοσιοποίησης δημοσκοπήσεων, είχε αρθεί για τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Όπως σημείωσε ο κ.Πουλάκης, παρατηρήθηκε πως κάποιες εταιρείες, 15 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές έδιναν ντέρμπι μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ή ακόμη και προβάδισμα του κυβερνώντος κόμματος ενώ οι δημοσκοπήσεις των τελευταίων ημερών έδειχναν άλλη εικόνα. «Δεν θέλουμε να υπάρχει μια φημολογία και να μπουν και οι δημοσκοπήσεις στον πόλεμο που εντείνει η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα. Το θέμα είναι να υπάρχει πληροφόρηση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Πουλάκης.

Παράλληλα, ο κ.Πουλάκης υποστήριξε πως η Κουμουνδούρου η οποία διαθέτει ένα μεγάλο αρχείο δημοσκοπήσεων, έχει μελετήσει διεξοδικά τις 56 συνολικά που έχουν διεξαχθεί από τις ευρωκλογές και μετά. Η εκτίμηση μάλιστα, βάση των αναλύσεων της Κουμουνδούρου, είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ κατά μέσο όρο εξασφαλίζει 144 με 145 έδρες και υπάρχει προοπτική αυτοδυναμίας. Σημείωσε δε πως στο σύνολο των δημοσκοπήσεων- ασχέτως μεθοδολογίας που χρησιμοποιείται- το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έρχεται ξεκάθαρα πρώτο τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στην παράσταση νίκης, στοιχείο που αποτυπώνει και την γενικότερη εκτίμηση και ατμόσφαιρα που υπάρχει στην ελληνική κοινωνία.

Sponsored Post