ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/12/2014 06:14 EET | Updated 16/12/2014 06:14 EET

Λευκή απεργία στα υπουργεία

Eurokinissi

Περί τα τέλη του ερχόμενου Ιανουαρίου κυβερνητικός βουλευτής ευελπιστεί να έχει μπροστά του ένα ακροατήριο τουλάχιστον 2000 ατόμων, αφού την ημέρα εκείνη πραγματοποιεί την «προεκλογική» του συγκέντρωση σε μεγάλο ξενοδοχείο της Αθήνας.

Σίγουρα δεν θα  επρόκειτο για μια απλή κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας ή για την ετήσια συγκέντρωση των οπαδών του, αλλά για αυτό που οι περισσότεροι βουλευτές σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σιγοψιθυρίζουν στις κατ´ ιδιαν συζητήσεις τους, ότι είναι πιο πιθανό να πάμε σε πρόωρες εκλογές, παρά η παρούσα Βουλή να καταφέρει στις 29 Δεκεμβρίου να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ανάλογο είναι και το κλίμα στα περισσότερα υπουργικά πόστα, όπου η όποια νομοθετική πρωτοβουλία έχει παγώσει, οι υπουργοί έχουν μειώσει ή ακόμα εκμηδενίσει τις υπογραφές τους σε μεγάλες συμβάσεις και συμφωνίες και την ίδια στιγμή, τα μεσαία και κατώτερα στελέχη περνούν μια φάση "λευκής απεργίας", έχοντας στην καλύτερη περίπτωση κατεβάσει τα μολύβια...

Η μοναδική ίσως συζήτηση που κυριαρχεί και στα δυο κομματικά επιτελεία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι το αν και κατα ποσό είναι έτοιμες οι περίφημες λίστες των υποψηφίων, με τα αιτήματα για "εσωτερικές" μεταγραφές απο περιφέρεια σε περιφέρεια να δίνουν και να παίρνουν, δημιουργώντας καραμπόλες αλλά και εσωκομματικές εντάσεις.

Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι, που μέσα στο γενικότερο κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας και εκλογικής αγωνίας, σπεύδουν να υποβάλουν τις παραιτήσεις τους απο θέσεις που κατείχαν μέχρι πρότινος σε οργανισμούς και υπουργεία, προκειμένου να προλάβουν εγκαίρως να πολιτευτούν, με πιο πρόσφατες τις περιπτώσεις του προέδρου του ΕΚΑΒ και του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) κ.κ. Δημήτρης Παπαγιαννίδη και Μιχάλη Κατρίνη, οι οποίοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαγιαννίδης, ο οποίος είχε παραιτηθεί και προ δύο εβδομάδων για το θέμα της καθυστέρησης του ασθενοφόρου σε θανατηφόρο δυστύχημα στη Σάμο, αλλά τότε η παραίτησή του δεν είχε γίνει, αποχωρεί από τη θέση του για να πολιτευτεί με τη ΝΔ στον νομό Λέσβου, ο δε Μιχάλης Κατρινης για να διεκδικήσει εκ νέου την εκλογή του στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Ηλεία.