ΕΙΔΗΣΕΙΣ
16/12/2014 08:27 EET | Updated 16/12/2014 09:44 EET

Άδεια για να ψηφίσουν πήραν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής

ASSOCIATED PRESS
The leader of the far-right political party, Golden Dawn, Nikos Michaloliakos, right, lawmakers Christos Pappas, left, and Yannis Lagos react against Parliament members in Athens, Wednesday, June 4, 2014. Michaloliakos, Pappas, and Lagos were transferred from prison to parliament to speak during a debate on lifting their immunity on additional weapons charges. (AP Photo/Thanassis Stavrakis)

Σύμφωνος να μεταχθούν οι χρυσαυγίτες βουλευτές στη Βουλή από τις φυλακές Κορυδαλλού, προκειμένου να ψηφίσουν στις τρεις ψηφοφορίες για την ανάδειξη ή όχι Προέδρου της Δημοκρατίας είναι ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Δεν μειώνεται λοιπόν ο αριθμός των απαιτούμενων βουλευτών. Για να εκλεγεί Πρόεδρος, στις δύο πρώτες πληροφορίες απαιτούνται 200 θετικές ψήφοι, ενώ στην τρίτη ψηφοφορία 180.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η εισαγγελική λειτουργός εκτίμησε πως αυτή τη φορά πρόκειται για κορυφαίο πολιτειακό ζήτημα, ενώ τίθεται και συνταγματικό ζήτημα από την τυχόν μη συμμετοχής τους στη διαδικασία.

Η άδεια του επόπτη των φυλακών Κορυδαλλού αφορά τους προσωρινά κρατούμενους στον Κορυδαλλό Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Γιάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Κούζηλο και Ηλία Κασιδιάρη.

Η θέση τους όπως έχει εκφραστεί μέχρι τώρα είναι πως δεν θα ψηφίσουν θετικά για πρόεδρο της δημοκρατίας. Προσωρινά κρατούμενος στο Ναύπλιο είναι και ο ανεξάρτητος πλέον Στάθης Μπούκουρας στον οποίο επίσης προφανώς θα δοθεί η σχετική άδεια, μάλιστα ο τελευταίος είχε αφήσει ανοιχτό να ψηφίσει θετικά.

Πριν από λίγες μέρες η εισααγγελέας Εφετών είχε προτείνει να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 10.000 ευρώ ο κ. Μπούκουρας, αλλά ακόμα δεν έχει εκδοθεί το σχετικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Θετικά είναι πιθανό να ψηφίσει και ο έτερος ανεξάρτητος βουλευτής που εξελέγη με τη Χρυσή Αυγή , Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος, που επίσης έχει διαχωρίσει τη θέση του.

Ανακοίνωση Χρυσής Αυγής

«Θα έρθουμε στην Βουλή με χειροπέδες για να καταψηφίσουμε τον Μνημονιακό υποψήφιο Πρόεδρο» δηλώνουν με ανακοίνωση τους οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Sponsored Post