ΕΙΔΗΣΕΙΣ
18/12/2014 17:07 EET | Updated 18/12/2014 17:16 EET

Έμμεσες αναφορές του Γιώργου Παπανδρέου στο νέο κόμμα από την Κοζάνη

Paleologos Nick / SOOC

Ως έμμεσες αναφορές στα χαρακτηριστικά του νέου κόμματος που ετοιμάζει, ερμηνεύτηκαν σημεία της ομιλίας του Γιώργου Παπανδρέου στην Κοζάνη που ήταν ο επόμενος σταθμός της περιοδεύουσας ανά την Ελλάδα έκθεσης «Από τον ανένδοτο στην αλλαγή».

Ο πρώην πρωθυπουργός, αν και δεν ανακοίνωσε τη σύσταση νέου πολιτικού φορέα- κάτι κατά πληροφορίες αναμένεται να γίνει πιθανότατα μετά την τρίτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή- αναφέρθηκε στην ανάγκη για «ένα νέο ξεκίνημα», για μια «νέα αλλαγή».

Παράλληλα έκανε λόγο για ένα «Κίνημα προοδευτικών αξιών, απέναντι στο συντηρητικό κυνήγι της εξουσίας, ένα Κίνημα αλήθειας, απέναντι στον ανορθολογισμό, ένα Κίνημα – πρωταγωνιστικό προοδευτικό πόλο ευρύτερων συνεργασιών, όχι «πατερίτσα» της δεξιάς ή αριστερής συντήρησης. Ένα Κίνημα Συμμετοχής και Αυτο-οργάνωσης, απέναντι στον ελιτισμό και τα παιχνίδια κορυφής, που δεν αφορούν κανέναν».

Όπως σημείωσε μάλιστα «Αυτό το Κίνημα προοδευτικών αξιών πρέπει να αναβιώσουμε και στην Ελλάδα» τονίζοντας πως από όλη την Ελλάδα, “έρχονται” μηνύματα για την ανάγκη αλλαγής και αναγέννησης της παράταξης.

Επανέλαβε όμως και την πρόταση του για τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης με βασικό στόχο την προώθηση του μεταρρυθμιστικού έργου και επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσει η διαδικασία αναθεώρησης του Συντάγματος.

Τέλος, υπεραμύνθηκε του έργου της κυβερνήσεως του, τονίζοντας μάλιστα πως εάν είχε συνεχιστεί η χώρα σήμερα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση ενώ για μια ακόμη φορά υπερασπίστηκε και την άποψη που είχε διατυπώσει για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Ασκώντας δε κριτική στα κόμματα που συνθέτουν το σημερινό πολιτικό σκηνικό έκανε λόγο για «αντιμνημονιακά καλλιστεία».