ΔΙΕΘΝΕΣ
18/12/2014 12:28 EET | Updated 18/12/2014 12:29 EET

Μετά τη Ντόροθι Κινγκ, Σκοπιανοί επιτίθενται και σε αρχαιολογική έκθεση στο Μόντρεαλ

what a world/youtube

Υβριστικά μηνύματα από Σκοπιανούς πολίτες καταγγέλλουν ότι δέχονται οι διοργανωτές της έκθεσης «Οι Έλληνες: Από τον Αγαμέμνονα στον Μέγα Αλέξανδρο», που φιλοξενείται αυτές τις μέρες στο Αρχαιολογικό Μουσείου Πουάντ α Καγιέρ του Μόντρεαλ.

Από τη σελίδα της στο διαδίκτυο, με ανακοίνωση, στην οποία η Ελλάδα χαρακτηρίζεται, μεταξύ άλλων, ως «η πιο ρατσιστική χώρα του δυτικού κόσμου», η σκοπιανή παροικία του Τορόντο καλεί τα μέλη της σε διαμαρτυρία τόσο προς την καναδική πρεσβεία στην Αθήνα, όσο και προς τα τέσσερα μουσεία (εκτός από εκείνο του Μόντρεαλ, και τα άλλα σε Οτάβα, Σικάγο και Ουάσιγκτον), που αναμένεται να «στεγάσουν» την έκθεση.

Οι διαχειριστές της ιστοσελίδας ζητούν να διακοπεί η έκθεση και να συσπειρωθούν οι «Μακεδόνες» για τη διάδοση της ιστορικής αλήθειας. Ζητούν επίσης «τη διόρθωση των ανακριβειών ιστορικού χαρακτήρα στις βιβλιοθήκες και τα σχολεία της Βορείου Αμερικής».

Πριν από λίγες ημέρες, Σκοπιανοί πολίτες είχαν εξαπολύσει μια πρωτοφανή επίθεση εναντίον της γνωστής αρχαιολόγου Ντόροθι Κινγκ, χαρακτηρίζοντάς την «Ελληνίδα πόρνη που κρύβει την αλήθεια», επειδή είχε δηλώσει παλιότερα πως τα Σκόπια είχαν διάφορες ονομασίες κατά την αρχαιότητα, αλλά ποτέ μα ποτέ δεν είχαν το όνομα Μακεδονία.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)