ΕΙΔΗΣΕΙΣ
22/12/2014 15:01 EET | Updated 22/12/2014 15:25 EET

Διαψεύδει ο ΣΥΡΙΖΑ τις φήμες περί τοποθέτησης του Αρχιεπισκόπου για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

eurokinissi

Ψευδή χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τάχθηκε υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας, στη συνάντηση που είχε σήμερα, Δευτέρα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα, στην 20λεπτη κατ’ ιδίαν συνάντηση που είχε ο Αρχιεπίσκοπος με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στο στο Δημήτριο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης της «Αποστολής», ο κ. Ιερώνυμος φέρεται να του είπε «οι καιροί είναι κρίσιμοι και απαιτούνται σύνθεση, συνεννόηση και συναίνεση προς όφελος του εθνικού συμφέροντος και της κοινωνικής συνοχής που όλοι υπηρετούμε. Όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε αρκεί να είμαστε ενωμένοι. Δεν μπορούμε να βλέπουμε το δέντρο και όχι το δάσος».

«Ό,τι είχα να πω το είπα κατ’ ιδίαν με τον κ. Τσίπρα» είπε πάντως μπροστά στις κάμερες ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του υπογράμμισε πως όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε και να ξεπεράσουμε τις συνέπειες της κρίσης σημειώνοντας ότι από το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα διευρύνθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες. Συνεχάρη την Εκκλησία και την «Αποστολή» για την μεγάλη κοινωνική τους συνεισφορά και τόνισε για άλλη μια φορά τη σημασία της συνεργασίας όλων στην προσπάθεια στήριξης του δοκιμαζόμενου ανθρώπου.