ΔΙΕΘΝΕΣ
27/12/2014 03:34 EET | Updated 27/12/2014 03:34 EET

ΗΠΑ: Ένα μωρό γεννήθηκε την ημέρα των Χριστουγέννων μέσα σε έναν συρμό του μετρό στη Φιλαδέλφεια

Gregory Adams via Getty Images
The underground Amtrak platform at Philadelphia's 30th Street Station

Μια νεαρή γυναίκα κατάφερε με τη βοήθεια δύο αστυνομικών να γεννήσει την Πέμπτη ένα αγοράκι μέσα σ'έναν συρμό του μετρό στη Φιλαδέλφεια, στις ανατολικές ΗΠΑ, παίρνοντας ένα όμορφο πρόωρο, χριστουγεννιάτικο δώρο.

Οι δύο άνδρες της αστυνομίας των συγκοινωνιών στη Φιλαδέλφεια (SEPTA) κλήθηκαν να βοηθήσουν τη νεαρή γυναίκα, που ζήτησε βοήθεια όταν αντιλήφθηκε ότι έσπασαν τα νερά της μέσα στο μετρό, στο κέντρο της πόλης.

Οι αστυνομικοί ανέβηκαν στο συρμό και βοήθησαν να γεννηθεί το αγοράκι. Φωτογραφίες που τραβήχτηκαν με κινητό τηλέφωνο δείχνουν τον έναν από αυτούς να βγαίνει από το μετρό με το αγοράκι στην αγκαλιά του.

«Ήλπιζα να είναι μια ήσυχη ημέρα στη δουλειά», είπε ο αρχιφύλακας Ντάνιελ Κέιμπαν. «Αλλά αυτή ήταν μια όμορφη εμπειρία», πρόσθεσε μιλώντας στο τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC 10.

Στη συνέχεια, παραδέχθηκε ότι φοβόταν λίγο. «Βαθιά μέσα μου, προσευχόμουν να έφθανε μια ειδικευμένη μονάδα με γιατρό. Αλλά τελικά ήταν μια ευλογία όλο αυτό, κατά τη διάρκεια των γιορτών, ένα μωρό των Χριστουγέννων».

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα, ήταν απίστευτο», σχολίασε ο συνάδελφός του Ντάρελ Τζέιμς, ο οποίος πρόσθεσε ότι η μητέρα ήθελε αμέσως «να πάρει το μωρό» στην αγκαλιά της και ότι ο πατέρας πρόσφερε το πουκάμισό του για να τυλίξει το βρέφος ώστε να είναι ζεστό. «Αυτά είναι τα πιο όμορφα Χριστούγεννα που είχα ποτέ», πρόσθεσε.

Η μητέρα και το νεογέννητο, που διακομίστηκαν λίγο αργότερα στο νοσοκομείο, είναι καλά, ενώ και οι αστυνομικοί έχουν συνέλθει από τα έντονα συναισθήματα που δοκίμασαν.

Ο επικεφαλής της SEPTA Τόμας Τζέι Νέστελ ο τρίτος χαιρέτισε το πώς εκτέλεσαν το καθήκον τους οι άνδρες του μέσω Twitter, κι αυτό το «χριστουγεννιάτικο δώρο», αναρτώντας φωτογραφίες των δύο αστυνομικών. Και «για όσους ρώτησαν», σημείωσε ότι στο βρέφος δόθηκε «ελευθέρας», προσθέτοντας «συγχαρητήρια!» στους γονείς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ